Muzička bajka u Art dvorištu

Objavljeno: 14. 8. 2017 u 12:03h

Muzika izražava ono što se ne može reći, a o čemu je nemoguće ćutati. Ovako je muziku doživljavao slavni pisac Viktor Igo, a da muzika izaziva zaista posebne emocije, uvjerili su se svi koji su došli na koncert banjalučkog ansambla “Bandoneon square”, koji predstavlja pravo osvježenje na domaćoj sceni.

Da su miljenici publike dokazali su i na nastupu održanom u petak uveče u novootvorenom Art dvorištu Banskog dvora Kulturnog centra, gdje se tražila stolica više. Sastav nastao prije pet godina, za kratko vrijeme osvojio je publiku, ne samo u Banjaluci, nego i u drugim gradovima.

Ovu muzičku družinu čine Milana Smiljanić – violina, vokal, Darko Ružičić – harmonika, Boban Adžić – gitara, Đorđe Babić – kontrabas i Zoran Vujić – udaraljke. Novim nastupom od Art dvorišta stvorili su ambijent poput muzičke bajke, gdje bi svako poželio da se nađe.

Priča od melodija oduševila je publiku, pa su čak i prolaznici zastajkivali da čuju dio njihovog muziciranja.

“Ovim koncertom zaokružili smo godinu koja je za nas bila veoma uspješna i do sada najangažovanija. Dva festivala, “Dani Vlade S. Miloševića” i festival u Belfortu u Francuskoj daju nam podstrek da od jeseni radimo još intenzivnije. U prilog tome ide i činjenica da nas je v.d. direktora Banskog dvora Mladen Matović već uvrstio u program koji će se dešavati u jesen, povodom proslave 85. godišnjice ove institucije” – rekao je Darko Ružičić iz ansambla “Bandoneon square”, podsjećajući da su iza njih i koncerti u Trebinju, Tesliću, Prijedoru, kao i brojni drugi nastupi.

Dodaje da planiraju odlaske na festivale, uglavnom one iz okruženja, ali i poneki evropski ako im finansije budu dozvoljavale.

“Banski dvor polako otvara sva svoja vrata i prostore i na neki način fascinira svojim mogućnostima. Jedan od tih prostora je Art dvorište, koje je oduševilo kako nas muzičare, tako i publiku akustikom i atraktivnim izgledom koji podsjeća na mediteranske koncertne prostore pod vedrim nebom” – kaže Ružičić.

Repertoar

Ansambl “Bandoneon square” je u Art dvorištu izvodio kompozicije poznatog svjetskog benda “GOTAN Project”, ali u svojim aranžmanima. Na repertoaru su bila i djela mnogih uticajnih kompozitora, kao što su Astor Piazzola, Richard Galliano, Par Mathney…

Izvor: Glassrpske/Aleksandra Glišić

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/kultura/muzicka-bajka-u-art-dvoristu/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])