Zlatne mlade džez balerine (Foto)

Objavljeno: 31. 7. 2017 u 16:35h

Izreka da na mladima svijet ostaje svakodnevno u Banjaluci dobija potvrdu kroz njihove uspjehe, otkrića i medalje u nauci, kulturi, sportu. Među njima su svakako i članovi plesnog kluba “Poin”, osnovanog u Banjaluci prije šest godina.

U kratkom razdoblju plesači ovog kluba su osvojili 95 zlatnih, 55 srebrnih i 25 bronzanih medalja na domaćim i međunarodnim prvenstvima.

Treneri ovog kluba posebno su ponosni na uspjehe na Državnom prvenstvu održanom ove godine u Bihaću na kojem su se dalje plasirali u većini koreografija na Svjetsko prvenstvo u Rigi. Zlatne medalje su donijele i najmlađe članice kluba.

“Bilo je dosta naporno, ali smo jako sretni zbog uspjeha i zlatnih medalja. Nakon Bihaća smo nastavili sa treninzima”, rekla je jedna od “zlatnih” djevojčica Veronika Vidić.

U klubu kažu da su pred njima novi izazovi i takmičenja.

“Prvi naš sljedeći odlazak je u Novi Sad na jesen, na “Dance fest”. A, za sljedeću godinu se spremamo za državno kao i ako bude mogućnosti novčanih na evropsko i svjetsko prvenstvo u modernim plesovima. Problem je i sa sponzorima pa ako neko prepozna entuzijazam i energiju mladih trenera i takmičarki dobrodošao je da pomogne”, kažu treneri Pointa.

Zanimljivo je, kažu, da Plesni klub “Point” često postiže bolje rezultate od drugih plesih klubova u Banjaluci.

Isto tako su svojim učešćem uveličali brojne manifestacije: Republičko školsko takmičenje u sportskoj gimnastici, Republičko školsko takmičenje u rukometu, Peti susreti dječijeg dramskog stvaralaštva, Memorijalna akademija “Bili su samo djeca”, Šesti susreti dječijeg dramskog stvaralaštva, „Dani Petra Kočića“, muzički festival „Mali kompozitor“, Svečana akademija povodom obilježavanja sto godina Prvog balkanskog rata, „Dan Republike 9. Januar”, “Motofest 2017”.

Izvor: ATV

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/kultura/zlatne-mlade-dzez-balerine-foto/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])