Ministar prosvjete i kulture RS: Društvo bez kulture postaje džungla

Objavljeno: 20. 7. 2017 u 15:02h

Strateški ciljevi Prijedloga strategije razvoja kulture Republike Srpske 2017 – 2022. godine su uspostavljanje sistema transparentne kulturne politike, visok stepen umjetničke produkcije i profesionalizacija, kulturna pismenost, internacionalizacija i prisustvo na međunarodnoj sceni i decentralizacija.

Ministar prosvjete i kulture RS Dane Malešević, obrazlažući ovaj dokument u Narodnoj skupštini RS, rekao je da bez kulture i relativne slobode koju podrazumijeva, društvo, čak i ono koje je savršeno, postaje džungla. Dodao je da treba preduzimati mjere da se stanje u kulturi Srpske unaprijedi i da se dostignu izdvajanja od 1,5 odsto do 2022. godine.

“Svjesni smo stanja u kulturi i Vlada preduzima sve da se ta situacija mijenja nabolje”, rekao je Malešević na sjednici u završnoj riječi o Prijedlogu strategije razvoja kulture Republike Srpske od 2017. do 2022. godine.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/kultura/ministar-prosvjete-i-kulture-rs-drustvo-bez-kulture-postaje-dzungla/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])