Jazavac u Jazavcu osvježava scenu

Objavljeno: 18. 7. 2017 u 11:39h

Umjetnički tim Gradskog pozorišta “Jazavac” u Banjaluci vrijedno radi i tokom ljeta, pa u ovom teatru spremaju novi komad koji najavljuju kao veoma interesantan.

“Iako je ljetnja pauza što se tiče igranja predstava za publiku, početkom jula počeli smo rad na novom projektu radnog naziva “Jazavac u Jazavcu”, koji će u svakom pogledu biti nešto novo i osvježavajuće na pozorišnim repertoarima u našem gradu”, najavila je glumica Dragana Marić koja je jedan od osnivača Gradskog pozorišta “Jazavac”.

Osim toga, tim ovog pozorišta priprema i Međunarodni festival mladog glumca “Zaplet 09” koji će biti održan u oktobru.

“Na ovogodišnjem “Zapletu” želimo da obradujemo našu publiku sa nekoliko novih programa koji će se odvijati u okviru samog festivala. Vjerujemo da će te sadržaje publika s radošću podržati i prihvatiti. Pored gostujućih predstava iz regiona, a za koje smatramo da su najbolja ostvarenja u protekloj godini, očekuju nas sada već tradicionalni razgovori s poznatim glumačkim imenima”, najavila je Marićeva.

Novina na festivalu biće program “Iz daleke Banjaluke”, a “Zaplet” će predstaviti u drugim gradovima i mjestima širom Republike Srpske.

“Takođe, u ljetnoj pauzi radimo na obezbjeđivanju boljih uslova, kako za glumce, tako i za publiku. Zahvaljujući nekolicini ljudi koji su nam pomogli da klimatizujemo salu, sezona u “Jazavcu” trajala je mjesec duže, a počeće mjesec ranije, za razliku od prethodnih godina”, rekla je Marićeva podsjećajući da su nedavno u okviru pozorišta pokrenuli i Gradski hor “Jazavac”.

Prvi javni nastupi hora predviđeni su za jesen.

“Vođeni voljom, željom za napretkom i zadovoljavanjem interesa publike svih uzrasta, do kraja sezone planiramo vrlo zanimljivu predstavu za tinejdžere, predstavu na večernjoj sceni za odrasle i još mnogo interesantnih projekata”, kaže Marićeva.

Škola glume

“U toku je upis u Studio “Jazavac”, školu glume i govora, koji je otvoren do kraja avgusta. Već prve sedmice septembra  počinjemo sa časovima sa starim i novim članovima Studija”, kaže Dragana Marić.

Izvor: Glas Srpske / Autor: Aleksandra Glišić

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/kultura/jazavac-u-jazavcu-osvjezava-scenu/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])