Banjalučki gradski tamburaški orkestar najbolji na svijetu

Objavljeno: 25. 6. 2017 u 09:07h

Gradski tamburaški orkestar iz Banjaluke proglašen je za najbolji orkestar na Svjetskom tamburaškom festivalu “Tamburica fest”, koji je održan u Novom Sadu.

Banjalučanima je sinoć pripao “Gran pri” Svjetskog tamburaškog festivala, zvanično najboljeg etno-festivala u Evropi u konkurenciji 15 orkestara. Specijalnu nagradu publike, ali i nagradu za njegovanje tamburaške tradicije dobili su novosadski tamburaški orkestri “Romansa” i “Zorule”.

Nagradu za umjetnički izraz dobio je orkestar “Šmartno” iz Slovenije, a za inovativne domete tamburaši iz pančevačkog “Vojvođanskog sna”.

Prema ocjeni žirija, najljepšu novu pjesmu imao je orkestar “Biseri”, a za najboljeg primaša imenovan je Danijel Meseljević iz vinkovačkog orkestra “Šil dil daj”. Marinko Pivković iz subotičkog orkestra “Hajo” osvojio je nagradu kao najbolji begešar, a za najboljeg vokalnog solistu proglašen je Nino Veličkovski iz Kumanova.

Stručni žiri radio je u sastavu Franjo Batorek, Galina Subotin i Miro Marinković. Nagrade najboljima uručili su direktor Festivala Jovan Pejčić, umjetnički direktor Jovan Adamov i muzički urednik festivala Danilo Ninković. Dodjeli nagrada prethodili su nastupi tamburaških orkestara iz Novog Sada, Mađarske, Hrvatske, Slovenije, BiH, Makedonije i Austrije.

Na ovogodišnjem jubilarnom desetom po redu “Tamburica festu”, koji je sinoć završen u Novom Sadu, nastupilo je više od 600 izvođača iz osam zemalja.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/kultura/banjalucki-gradski-tamburaski-orkestar-najbolji-na-svijetu/?utm_source=NajnovijeVijestiSidebar&utm_medium=Blcom&utm_campaign=NajnovijeVijestiSidebar||claudebot