Banjaluka obilježila Svjetski dan muzike

Objavljeno: 22. 6. 2017 u 10:23h

Svjetski dan muzike obilježen je u Banjaluci nizom koncerata na javnim mjestima u organizaciji studenata i profesora Akademije umjetnosti i Muzikološkog društva Republike Srpske. Prvog dana ljeta, Svjetski dan muzike proslavlja se besplatnim koncertima u stotinama gradova širom svijeta.

Svjetski dan muzike muzičari obilježavaju besplatnim nastupima na gradskim površinama i u javnim kulturnim ustanovama. Organizatori obično koriste prometna šetališta kako bi iznenadili publiku i podsjetili javnost na važnost muzike.

Glavni punkt manifestacije u Banjaluci se nalazio se ispred Gradske uprave. Studenti Katedre za gitaru Akademije umjentosti iz Banjaluke održali su koncert u Muzeju savremene umjetnosti Republike Srpske. Program je trajao do 22 sata.

Svjetski dan muzike je zvanično podržan od Grada Banjaluke. Akademija umjetnosti Univerziteta u Banjaluci 2010. godine zvanično je uvrstila grad Banjaluku među 384 grada u svijetu koji obilježavaju ovaj praznik.

Izvor: RTRS

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/kultura/banjaluka-obiljezila-svjetski-dan-muzike/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot