“Stendaplija” Đuro oduševio Banjalučane

Objavljeno: 13. 6. 2017 u 19:34h

Branko Đurić Đuro još jednom je pokazao zašto je ime koje obožavaju u cijeloj bivšoj Jugoslaviji.

Ovaj sjajni glumac, muzičar i komičar izveo je u ponedjeljak uveče na ljetnoj  pozornici tvrđave Kastel u Banjaluci  po 197. put svoju predstavu “Đurologija XXL” i oduševio Banjalučane koji su u pojedinim trenucima bukvalno plakali od smijeha.

Uvod u veče humora na Kastelu bio je nastup glumice Anđelke Prpić koja se kao gost takođe okušala u stand up komediji, a kada je na scenu stupio Branko Đurić Đuro uslijedio je gromoglasan aplauz.

Odmah zatim, nakon njegovih instrukcija, to se desilo još četiri puta, jer je Đuro smislio nekoliko početnih izlazaka na scenu i tako nagovijestio interaktivnu predstavu u kojoj je često komunicirao sa pojedincima u publici.

Iako je Đuro najavio da će pričati o stvarima koje ga nerviraju, govoreći o filmu, muzici, jeziku, na vrlo zabavan način probudio je nostalgična sjećanja na vremena iza nas, kada se muzika slušala sa ploča i kada nije bilo mobilnih telefona, računara…

Svojim šarmom i izuzetnim humorom podsjetio je zašto je bio jedan od omiljenih likova iz “Top Liste Nadrealista” i “Audicije”.

“Đurologija” je drugačiji format komedije, ali Đuro je kao i uvijek do sada izvlačio osmijehe, izazivao salve smijeha, pa i dovodio do suza.

Istini za volju, u publici su većinom bili oni koji su ga gledali i slušali i prije deset ili 20 godina i oni su najviše uživali u evociranju uspomena iz Đurinog djetinjstva i mladosti, jer su se u mnogim komičnim scenama koje je opisivao identifikovali.

Ipak, i oni mlađi su uživali u sjajnoj komediji i Đurinim imitacijama kolega sa scene, što pozorišne, što muzičke, koje ni u jednom trenutku nisu imale bilo kakvu dozu ismijavanja, već su izvedene sa ogromnim respektom.

Atmosfera na tvrđavi Kastel je malo splasnula tokom nastupa grupe “One tri”, dok je mnogo zabavniji kao gost bio glumac Tarik Filipović u ulozi Miroslava Ćire Blaževića.

Đuro je briljirao na sceni i tjerao publiku na smijeh uvodeći u rječnik “stare bosanske izraze” poput “stendaplija“, ali ista reakcija bila je i kada on ispriča vic, iako smo ga mnogo puta prije toga čuli.

Fantastično veče na Kastelu završio je otpjevavši pjesmu sa svojim gostima i publikom, a ona ga je nagradila i iz Banjaluke ispratila ogromnim, više nego zasluženim aplauzom.

Izvor: Mondo

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/kultura/stendaplija-duro-odusevio-banjalucane/||claudebot