Studenti pokazali visok umjetnički domet

Objavljeno: 9. 6. 2017 u 09:48h

Svaki upotrebljiv prostor u krugu banjalučke Akademije umjetnosti do 5. jula pretvoren je u izložbeni, gdje posjetioci imaju priliku da se upoznaju sa slikama, grafikama, crtežima, mozaicima, ikonama, fotografijama, radovima iz oblasti grafičkog dizajna i intermedijalne umjetnosti koji su obogatili 16. godišnju izložbu radova studenata.

Otvaranje postavke u srijedu uveče proteklo je uz dodjelu nagrada najboljima, a dekan Akademije umjetnosti Sanda Dodik istakla je da je ponosna na studente i profesore jer su pokazali visok nivo profesionalnosti.

“Ova izložba je veoma značajna za Akademiju, studente, ali i za javnost jer predstavlja presjek radova na kojima su studenti radili u proteklom periodu. Zaista smo ponosni jer su studenti pokazali visok stepen kreativnosti i umjetnički domet”, naglasila je Dodikova.

Posebnu pažnju ove večeri posvetili su i prvoj generaciji studenata grafičkog dizajna. Na originalan način, jedan bazen oblijepili su plakatima na kojima su radili studenti sa tog smjera.

Umjetnički savjet Galerije UDAS dodijelio je nagradu najboljem studentu sa smjera grafika Milošu Vučenu i nagradu najboljem studentu sa smjera slikarstvo Emini Handžić.

Nagrade Muzeja “Kozara” iz Prijedora za radove iz oblasti grafike dobili su Tamara Bojić i Dajana Jekić.

Lijep poklon “stigao” je i iz prijedorske Galerije “96”, gdje će se studenti Brankica Tepić, Ranko Brajić i Medina Fazlić predstaviti samostalnom izložbom.

Priznanje iz agencije “Akvarijus” za najbolji rad iz oblasti grafičkog dizajna dodijeljeno je Nini Ninkoviću,

Nagrada Akademije umjetnosti za grafiku pripala je Brankici Tepić, a najbolji rad realizovan u tehnici duboke štampe je djelo Miloša Vučena.

Akademija je nagradila i Ranka Brajića za najbolji rad realizovan u tehnici visoke štampe. Komisija Katedre za slikarstvo izdvojila je Maju Tomić i Milana Kosanovića u selekciji najboljih studija-crteža, dok su Mirjana Preradović, Ivana Komlenić i Milena Ivić dobile nagradu za studiju-sliku.

Najbolje fotografije napravila je Vanja Milošević, najbolji večernji akt Milica Knežević, a najbolji mozaik Zoran Stojanović i Milica Knežević. Nagrada za slikarstvo dodijeljena je Spomenku Đekiću, a priznanje za rad iz predmeta intermedijalna umjetnost Vesni Majstorović.

Najbolji na završnoj godini

Muzej savremene umjetnosti Republike Srpske i ove godine dodijelio je Nagradu za najbolji rad na završnoj godini prvog ciklusa studija iz oblasti likovnih umjetnosti. Komisija Muzeja savremene umjetnosti RS nagradila je Anu Vasić, Jelenu Vučić i Vesnu Majstorović.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/kultura/studenti-pokazali-visok-umjetnicki-domet/||claudebot