Joksimović oduševio koncertom “Dva sveta” u Banjaluci (Foto)

Objavljeno: 9. 6. 2017 u 18:21h

Popularni pjevač Željko Joksimović održao je u Banjaluci na tvrđavi Kastel koncert pod nazivom “Dva sveta”.

Ovaj nastup je projekat u kojem je Joksimović izmijenio aranžmane najpoznatijih folk, pop i rok pjesama, kao i nekolicinu svojih numera.

Pjesme su “obučene” u sving muziku i u odijelo džeza. Na spisku obrađenih numera bile su “Ja sam težak kao konj”, “Jesen u mom sokaku”, “Vlajna”, “Ljubavi moja tugo”, “Suada” “Dva sveta”, “Neko te ima noćas”.

Foto: J. Đurđević

“Ideja za ovaj projekat bila je u planu već nekoliko godina. Zahvaljujući sjajnoj ekipi koja je zaista talentovana i fantastična, napravili smo jedan projekat koji je vrlo aktuelan u svim bivšim republikama Jugoslavije, ali i van granica bivše države. Interesovanje za ovim projektom vlada i to je nagrada za trud i rad”, naglasio je Joksimović.

Popularni muzičar je istakao da će se i u budućnosti predstavljati publici u ovom maniru uz dodatke CD i DVD izdanja.

“Cilj nam je da ostanemo na pravom putu svinga i da ‘Dva sveta’ iz godine u godinu bude još bolji. Moje su impresije vrlo lijepe i zadovoljan sam, kao i cijela ekipa muzičara, a ima nas 24 na sceni, i svi se osećamo jako lijepo i opušteno”, dodao je Joksimović.

On je, takođe, istakao da projekat “Dva sveta” neće uticati na njegovu karijeru u svijetu pop muzike.

“Mislim da ljudi koji u svojim karijerama imaju ovakvu vrstu performansa su bogatiji za jedno nevjerovatno iskustvo koje daje potpunu slobodu, i savjetujem svim kolegama da treba da osjete ove čari svinga na sceni”, naglasio je Joksimović.

Poznati muzičar dodaje da se opredijelo za sving jer je on nešto što je stalno svježe i da nikada neće izaći iz mode.

Foto: J. Đurđević

“Svake nove godine u svom okruženju ćete čuti te tonove koji asociraju na praznične dane i mislim da ono što je nostalgično u svemu tome je da se stalno vraćamo svingu. Ja sam se ovog puta potrudio da napravim neke pjesme, kako svoje, tako i drugih muzičara, poput Tozovca i Tome Zdravkovića, čije su pesme po svojoj dugovečnosti već evergrini, a ja sam napravio da to izgleda kao da su snimljene tridesetih godina”, istakao je Joksimović.

Na bini iza muzičara je bio i video-zid za koji Joksimović kaže da predstavlja njegov pogled na svijet.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/kultura/joksimovic-odusevio-koncertom-dva-sveta-u-banjaluci-foto/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])