Uspjeh studenata banjalučke Akademije umjetnosti: Vimasa i Dalton odsvirali zlatne note

Objavljeno: 31. 5. 2017 u 11:01h

Talenat i posvećenost budućoj profesiji kod studenata banjalučke Akademije umjetnosti iz klase profesorice Biljane Jašić-Radovanović i asistentkinje Marije Pilipović prepoznao je i žiri četvrtog Internacionalnog festivala “Donne in musica ” u Kragujevcu, pa su se dva kamerna ansambla “Vimasa” i “Dalton” kući vratila sa dvije prve nagrade.

Ansambl “Vimasa”, u sastavu Renata Vidović – klarinet, Srna Majar – viola i Nataša Savić – klavir, osvojio je I1 nagradu i kao najboljeplasiranom kamernom ansamblu žiri im je dodijelio laureat. Trio u “Daltonu”, u sastavu Deana Simić – flauta, Arpad Feher – violina i Slaviša Đurić, osvojio je I3 nagradu.

Već je poznato da studenti Biljane Jašić-Radovanović imaju mnogo osvojenih nagrada, ali profesorica smatra da je ipak najvažnije da njihovo studiranje bude ozbiljno, temeljno, predano, te da što više nastupaju.

“Srećna sam zbog uspjeha mojih studenata. Rezultati na takmičenjima im daju podsticaj da rade više i bolje. Bitno je i izaći iz svoje sredine, upoznati kolege iz drugih mjesta, uspostaviti nove kontakte i nastupiti u koncertnim salama van svog grada”, ističe ona.

Posebno je raduje kada njeni studenti sviraju što više programa na solidnom nivou i teže ka tome da stalno napreduju.

“Kada pokažu interesovanje za ovakav rad, onda se i odlučimo za odlazak na takmičenje. Izaberemo program i intenziviramo pripreme, u smislu da studenti imaju mnogo više časova sa profesorom pored redovnih časova”, objasnila je ona i dodala da su instrumenti spremni za sljedeće takmičenje koje će biti održano 11. juna u Makedoniji.

Takmičenje u Kragujevcu bilo je od velikog značaja za trio “Dalton”, koji je osnovan ove školske godine.

“Bio nam je veliki izazov uskladiti se kao trio i funkcionisati kao jedno. Ovaj program smo spremali uz veliki trud i rad, i sa velikim elanom i željom da, iako smo tako kratko zajedno, izađemo spremni na takmičenje i pokažemo se u najboljem svjetlu. Drago nam je da se naš trud isplatio i da smo uspjeli uz pomoć profesorice Biljane Jašić-Radovanović i asistentkinje Marije Pilipović ostvariti naš i njihov cilj i osvojiti prvo mjestu”, naglasila je flauteta Deana Simić.

Ovakve prilike za njih kao studente su dragocjene.

“Stičemo veća iskustva i stavljamo se u razne situacije u kojima se moramo brzo snalaziti i prilagođavati raznim salama i mjestima u kojima sviramo. Sa svakim ovakvim iskustvom mi napredujemo i idemo stepenicu po stepenicu sigurnim korakom naprijed. Mnogo nam znači ovo priznanje, jer je to pravo mjerilo našeg truda i rada i daje nam samo vjetar u leđa da idemo dalje, trudimo se i napredujemo”, objašnjava Simićeva.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/kultura/uspjeh-studenata-banjalucke-akademije-umjetnosti-vimasa-i-dalton-odsvirali-zlatne-note/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])