Izložba “Petar Kralj – uloge u pozorištu i na radiju”

Objavljeno: 17. 5. 2017 u 18:50h

U Banjaluci je sinoć otvorena izložba “Petar Kralj – uloge u pozorištu i na radiju”, autora Aleksandre Milošević.

Izložbu su pripremili Narodno pozorište Republike Srpske i Muzej pozorišne umjetnosti Srbije.

Izložba oslikava dugogodišnju tradiciju njegovanja pozorišne umjetnosti srpskog kulturnog i jezičkog podneblja, baveći se tematski likom i djelom jednog od najvećih domaćih glumaca, rekla je pomoćnik ministra za kulturu Tanja Đaković.

Ona je navela da ova izložba simbolizuje dugogodišnju saradnju Srpske i Srbije, promoviše komunikaciju dvije zemlje i različitih umjetničkih izraza i pozorišnih tradicija.

“Pozorište je takva grana umjetnosti koja možda najviše prevazilazi svoje formalne okvire, prelazeći u ostale umjetničke sfere, poput fotografije, slikarstva, filma, muzike i ostalih. Ovim putem se njegov uticaj ne zadržava samo na umjetničkom izrazu, već zalazi i u domen kreiranja i očuvanja kulturnog identiteta društva iz kojeg je poteklo” – rekla je Đakovićeva na otvaranju..

Izložba je postavljena u Narodnom pozorištu Republike Srpske u Banjaluci, u izložbenom salonu “Živorad – Žika Pećarić”.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/kultura/izlozba-petar-kralj-uloge-u-pozoristu-i-na-radiju/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])