Odlične vibracije u Banjaluci uz Zoster, Majke i Zabranjeno pušenje (Foto)

Objavljeno: 11. 5. 2017 u 13:46h

Hiljade Banjalučana pjevalo je sinoć sa Zosterom, Majkama i Zabranjenim pušenjem na koncertu „Živjeti slobodno“, održanom povodom obilježavanja Dana pobjede nad fašizmom.

Publiku, većinom omladinu, ali i starije ljubitelja dobrog zvuka, prvo je zabavljala bosanskohercegovačka grupa Zoster, koja je sve zagrijala poznatim stihovima pjesama „Ko je jamio jamio“, „Utopija“, ali i mnogim drugim.

Svirka je nastavljena uz žestok zvuk gitare, a hiljade obožavalaca u glas je pjevalo i stihove pjesme „Teške boje“, kojom je publiku razdrmao Goran Bare iz grupe Majke.

Na kraju je sve začinio nastup rok grupe Zabranjeno pušenje, a njen osnivač Davor Sučić, poznatiji kao Sejo Sekson, zapalio je publiku. Publika je vječne hitove kao što su „Zenica bluz“, „Fikreta“, „Pišonja“ i „Pišonja i Žuga“ pjevala od početka do kraja, a Sejo Sekson, kao i uvijek, dodatno je zagrijao atmosferu pričajuću viceve.

Iako je loše vrijeme jednom odgodilo ovu manifestaciju, jer je koncert trebao biti održan 5. maja, ovaj put ništa ga nije moglo pokvariti.

Nasuprot niskim temperaturama koje su i sinoć pratile koncert, publika se uz pivo i dobre rok zvuke zagrijala, te pjevala do ranih jutarnjih sati.

Izvor: Blic/Foto: Siniša Pašalić

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/kultura/odlicne-vibracije-u-banjaluci-uz-zoster-majke-i-zabranjeno-pusenje-foto/||claudebot