Najbolje pozorišne priče stižu u Banjaluku

Objavljeno: 11. 5. 2017 u 11:52h

Tim Narodnog pozorišta užurbano priprema jubilarno, 20. izdanje Teatar festa “Petar Kočić”, koje će svečano biti otvoreno 17. maja premijerom predstave “Samo ne u Švajcarska” u režiji Milana Neškovića.

Riječ je o komadu Petra Mihajlovića koji će izvesti glumci Narodnog pozorišta RS.

Direktor Narodnog pozorišta Republike Srpske, koje je organizator manifestacije, Nenad Novaković kaže da je kompletan program spreman i da završavaju detalje koji će zaokružiti cijelu priču.

“Pred publikom će se naći više od 40 događaja, među kojima su predstave, promocije, naučni skup, kao i festival monodrame mladog glumca. Ponosni smo što je Teatar fest “Petar Kočić” dobio svoju poštansku marku zahvaljujući “Poštama Srpske”, koje su prepoznale naš festival kao jednu od najznačajnijih kulturnih manifestacija” – rekao je Novaković.

Direktorica “Pošta Srpske” Jasminka Krivokuća čestitala je jubilej Narodnom pozorištu RS.

“Pošte Srpske” će putem poštanske marke posvećene Teatar festu “Petar Kočić” poslati svijetu poruku da Republika Srpska ima svoje vrijednosti kao što je ovaj festival, koji će iz godine u godinu biti bolji i svakako dati svoj doprinos u izgradnji i jačanju kulturnih potencijala RS” – istakla je Krivokuća.

Podršku festivalu dala je i kompanija “m:tel”, koja je generalni sponzor manifestacije i domaćin prve festivalske večeri. Sponzor festivala, ali i cijele pozorišne sezone je Adiko banka.

“Adiko banka će 24. maja, na dan zatvaranja festivala, biti domaćin večeri, kada će u čast nagrađenih biti izvedena predstava “Julije Cezar” – najavila je marketing menadžer Adiko banke Marija Panić.

Na festivalu će nastupiti i glumci Beogradskog dramskog pozorišta, koji će odigrati predstavu “Moje dete” u režiji Ane Đorđević. Na repertoaru festivala je i “Novo doba”, komad rađen u koprodukciji Bitef teatra i MESS-a,  a režiju potpisuje Dino Mustafić. U program Teatar festa “Petar Kočić” uvršćena je i predstava “Pluća” rediteljke Aide Bukvić, a riječ je o koprodukciji Egzit teatra i Gradskog kazališta Sisak. Gradsko pozorište Podgorica na festival dolazi sa predstavom “Čuvari tvog poštenja”, koja je autorski projekat Borisa Liješevića. Iz Skoplja stiže Teatar komedija čiji glumci će izvesti komad “Trudna priča” u režiji Lidije Dedović.

Savremeni tekstovi

“Slučaj je namjestio, nikako mi to nije bila namjera, da osim Šekspira, u selekciji nema nijednog drugog klasika, što se može tumačiti i kao činjenica da se i u savremenim tekstovima kriju izuzetne vrijednosti i potencijali. Draga publiko, iskreno vam zavidim jer vas očekuju sjajne predstave, divne glumačke role u kojima ćete uživati, a svi zajedno ćemo na kraju festivala slaviti još jednu pobjedu pozorišne igre. Neka tako i bude” – obrazložio je svoju odluku selektor festivala Boris Mišković.

Izvor: Glassrpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/kultura/najbolje-pozorisne-price-stizu-u-banjaluku/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot