Dvije promocije knjige “Iste smo ljubavi ti i ja” danas u Banjaluci

Objavljeno: 4. 5. 2017 u 14:31h

U saradnji sa Ministarstvom prosvjete i kulture Republike Srpske, danas u Dječijoj biblioteci Borik sa početkom u 12 časova i u prostorijama Kreativno-edukativnog centra “Sveznalice” u 18 časova biće organizovano čitanje priča iz knjige “Iste smo ljubavi ti i ja”.

Knjiga donosi šest priča o djeci koja su isključena iz normalnih društvenih tokova zbog svojih posebnosti – teškoća u razvoju, pripadnosti manjinskim grupama, porodične situacije, ali i ličnih osjećanja.

Nastala u programu organizacije “Save the Children”, a autorke su Ferida Duraković, Sonja Jurić i Tanja Stupar-Trifunović. Stupar-Trifunovićeva će se danas u oba navrata družiti sa čitaocima.

Radeći na osiguravanju da svako dijete ima jednake šanse da preživi, kao i pristup zdravstvenoj zaštiti, obrazovanju i drugim osnovnim servisima, bez obzira na to ko je i odakle dolazi, “Save the Children” je u proljeće 2016. godine pokrenuo globalnu kampanju “Svako dijete – bez izuzetka”.

“U Bosni i Hercegovini kampanja se fokusira na stvaranje mogućnosti da sva djeca imaju pristup predškolskom obrazovanju, kao osnov za dobar i jednak početak za svu djecu. U skladu sa ciljevima globalne kampanje, posebno ćemo usmjeriti naše napore ka osiguravanju da i djeca iz ugroženih grupa, poput djece sa poteškoćama u razvoju, djece iz ruralnih područja ili romske djece, imaju jednake mogućnosti kao i ostala djeca”, poručuju iz organizacije “Save the Children”.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/kultura/dvije-promocije-knjige-iste-smo-ljubavi-ti-i-ja-danas-u-banjaluci/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot