Biseri srpske likovne umjetnosti izloženi u Banjaluci

Objavljeno: 24. 4. 2017 u 16:26h

Djela velikana srpske likovne umjetnosti poput Save Šumanovića i Jovana Bijelića dostupna su posjetiocima Muzeja savremene umjetnosti Republike Srpske u Banjaluci.

Izložba “Teme i ideje modernog: Srpsko slikarstvo 1900 – 1941” obuhvata 60 umjetničkih djela, ulja na platnu, crteža, skulptura i grafika. Postavka, čiji je autor ugledna istoričarka umjetnosti dr Simona Čupić, a kustos Mirjana Brmbota, plod je jake i produktivne saradnje Muzeja savremene umjetnosti RS sa Galerijom Matice srpske iz Novog Sada.

Djela su podijeljena u tri tematske cjeline sa namjerom da se ukaže na morfologiju likovnog jezika i poetike. Publika ima priliku da pogleda i djela Petra Dobrovića, Milana Konjevića, Mila Milunovića, Bogdana Šuputa…

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/kultura/biseri-srpske-likovne-umjetnosti-izlozeni-u-banjaluci/||claudebot