Mladen Matović: Neću biti običan činovnik

Objavljeno: 8. 4. 2017 u 10:39h

Mladen Matović, univerzitetski profesor, dirigent i umjetnički rukovodilac Ženskog kamernog hora “Banjalučanke”, imenovan je za vršioca dužnosti direktora Kulturnog centra Banski dvor, potvrdio je u petak Igor Radojičić, gradonačelnik Banjaluke.

Nakon dužeg ćutanja na ovu temu, Matović je za “Nezavisne” progovorio o tome šta mu znači ova funkcija, te koji će mu biti prvi koraci na čelu Banskog dvora.

“U najkraćem, sada kad je zvanično, mogu da kažem da mi je izuzetna privilegija i čast što mi je kao umjetniku i stvaraocu, ali i kao organizatoru mnogobrojnih kulturnih manifestacija, ukazano povjerenje da to svoje nemalo iskustvo iskoristim i primijenim u ustanovi koju zaista vidim kao centar i rotor svih značajnijih kulturnih aktivnosti u gradu”, rekao je Matović, dodajući da u budućnosti Banski dvor vidi kao mjesto koje će konstantno realizovati kvalitetne sadržaje, ali i u isto vrijeme kao prostor gdje će se, prije svega, promovisati “naši umjetnici, naši stvaraoci, naša umjetnost i naša kultura.

Na pitanje zna li kakvu će situaciju zateći u čuvenom zdanju bana Milosavljevića, kazao je:

“Mislim da je situacija mnogo kompleksnija nego što je raštiman klavir. Moramo poći od makro plana šta i kako. Kao ozbiljan čovjek i profesionalac sada mogu da kažem samo da ću napraviti detaljnu analizu, provjeriti trenutno stanje, a nakon toga napraviti i plan aktivnosti kako da realizujem svoj zamišljeni koncept”.

On smatra da mnogo stvari u Banskom dvoru može biti bolje.

“Sigurno neću biti običan činovnik. Ko god me zna, zna da imam energiju i želju. Ja sam profesionalno ostvaren čovjek i ovo, prije svega, gledam kao veliki izazov. To je moj osnovni motiv. Ne idem u neku zgradu da od mene napravi ime i prezime, nego idem u tom smislu relaksirano kao umjetnik s imenom i prezimenom koji će dati sve od sebe da ta zgrada dobije novi sjaj i da zaista bude centar svih kulturnih dešavanja u gradu”, najavio je Matović, zvanično potvrdivši da će se kao vršilac dužnosti prijaviti na konkurs za izbor direktora KC Banski dvor.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/kultura/mladen-matovic-necu-biti-obican-cinovnik/||claudebot