NPRS dobilo novu predstavu: Kad iluzija nestane ostaje svijet nade

Objavljeno: 18. 3. 2017 u 09:49h

Predstavom “Velika iluzija”, koju je po tekstu Džordža F. Vokera režirao Dragan Ostojić, Narodno pozorište Republike Srpske proširilo je repertoar na velikoj sceni.

Priča o porodici u kojoj svako ima svoje probleme, ali i specifičan način na koji se nosi sa njima dala je veliki prostor ženskom dijelu ansambla. Prvakinja Narodnog pozorišta RS Nikolina Friganović, ali i njene koleginice Anja Ilić, Dragana Marić i Nataša Perić dale su svoj pečat likovima Nore, Elizabete, Meri En i Gejl. U glumačkoj ekipi su i Aleksandar Stojković, Zoran Stanišić i Danilo Kerkez. Osim glumačke igre, vrijedni pažnje su i kostimi i scenografija, ali i maske i perike koje su rađene u Narodnom pozorištu RS.

Anji Ilić povjerena je uloga najstarije kćerke Elizabete koja je preuzela ulogu oca.

“Ona je jednostavno odgovorna za sve dešavanja u porodici i osjeća potrebu da zaštiti svoje sestre i majku. Međutim, i ona sama je slaba, ima neke svoje nedostatke, lične drame i frustracije i teško se nosi sa pritiskom” – rekla je Ilićeva o liku koji tumači.

Njenu mlađu sestru Gejl igra Nataša Perić.

“Ovo se razlikuje od svih predstava i uloga koje sam igrala do sada. Malo je dramskih komada u kojima su većina likova žene, a mi smo sada imali priliku da dobijemo baš takvu priču” – kaže Perićeva.

Aleksandar Stojković tumači lik oca koji, kako on kaže, sve zamrsi u priči. Otac je, u stvari, bivši policajac iz odjeljenja za borbu protiv korupcije, a živi dvostruki život.

“Otac zapravo pokušava da stvori veliku iluziju, a to je da očisti grad od kriminalaca. Tango koji igram na kraju predstave za mene je bio veliki izazov, ali profesor sa Akademije umjetnosti Saša Jovanović je bio naš instruktor plesa. Taj ples zajedništva i ljubavi je optimistična završnica koja poručuje da smo opet svi zajedno i da ima nade” – kazao je Stojković.

Krajnja poruka jeste vedra i pozitivna, a tokom cijele predstave najmlađi član porodice, beba, simboliše novi život i nove pobjede.

Premijeri su prisustvovali predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović, delegat SNSD-a u Domu naroda Parlamenta BiH Nebojša Radmanović, gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić i brojne druge ličnosti iz javnog i kulturnog života.

Novi komad “Samo ne u Švajcarsku”

“Planiramo da Teatar fest “Petar Kočić” otvorimo sa komadom “Samo ne u Švajcarsku” pisca Petra Mihajlovića. Predstavu će režirati Milan Nešković, mladi reditelj iz Beograda” – kaže Aleksandar Pejaković i najavljuje da će sa predstavom “Sinovi umiru prvi” učestvovati na “Sterijinom pozorju”.

Izvor: Glassrpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/kultura/nprs-dobilo-novu-predstavu-kad-iluzija-nestane-ostaje-svijet-nade/||claudebot