Učešće Zadužbine na sajmu knjiga u Lajpcigu krajem marta

Objavljeno: 5. 3. 2017 u 15:09h

Zadužbina “Petar Kočić Banjaluka-Beograd” učestvovaće na ovogodišnjem sajmu knjiga u Lajpcigu od 23. do 26. marta, na kojem će svoje knjige izložiti na štandu zajedno sa Srbijom.

Povodom obilježavanja 140 godina od rođenja pisca Petra Kočića na ovom sajmu biće izložena i predstavljena “Sabrana djela” ovog barda pisane riječi, kao i monografska izdanja Petra Kočića, na srpskom i njemačkom jeziku, “Mrgud” i “Jablan”, saopšteno je iz ovog udruženja.

Posjetiocima sajma biće predstavljene i knjige “Montevideo” Dragana Velikića, “Čitati, šta drugo” Mihajla Pantića, “Dunav okean” Vase Pavkovića, zatim “Sestra i drugarica” Ranka Risojevića, “Pjesme jedne godine” Nikole Strajinića, “Šest dukata za Ikoniju” Save Guslov-Marčete, “Kolijevka ljubavi” Veljka Čerkete, “Pisma iz Norveške” Isidore Sekulić, “Petar Kočić i njegovo doba” Branka Čubrilovića, “Razvoj duhovnog života u Bosni pod uticajem turske vladavine” Ive Andrića kao ali i druga izdanja.

Direktor i glavni i odgovorni urednik Zadužbine “Petar Kočić” Nikola Vukolić izrazio je zadovoljstvo što će knjige ovog udruženja biti izložene na ovom sajmu, ali i žaljenje što Ministarstvo nauke i kulture Srpske nije u mogućnosti da pomogne učešće ovog udruženja na sajmu.

“Poznato je da izdavači ili zemlje koje se ne pojavljuju na ovako značajnim sajmovima ne postoje na kulturnoj mapi svijeta. Kod nas je politika odavno ušla među knjige što pokazuje da se knjige ne otkupljuju i ne predstavljaju na međunarodnim sajmovima, što je nedopustivo”, smatra Vukolić.

On je istakao da se putem knjige najbolje upoznaje kultura jednog naroda i države.

“Žalosno je da biblioteke zemalja iz okruženja otkupljuju naše knjige, dok se biblioteke u našoj zemlji bave drugim poslovima, što nije u njihovoj djelatnosti”, istakao je Vukolić.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/kultura/ucesce-zaduzbine-na-sajmu-knjiga-u-lajpcigu-krajem-marta/||claudebot