Jubilarno izdanje Demofesta: Rođendanska zabava na dvije bine, ove godine 50 demo bendova

Objavljeno: 23. 2. 2017 u 18:39h

Jubilarni, 10. festival demo bendova „Demofest“, koji će biti održan od 20. do 22. jula ove godine, na dvije bine proslaviće rođendan.

Jedna je predviđena na prošlogodišnjoj lokaciji, a druga će biti postavljena na Ljetnoj pozornici tvrđave Kastel.

“Iz tog razloga smo odlučili da umjesto dosadašnjih 30, ove godine ugostimo 50 demo bendova. Njih 30 predstaviće se na velikoj sceni, a ostali će nastupiti na maloj, na kojoj je urednik Nikola Kolja Pejaković. Pored toga, svako veče ćemo u okviru revijalnog programa predstaviti po jedan bend iz Banjaluke. Ove godine nastupiće tri, svima dobro poznata domaća benda, a njihova imena ćemo uskoro otkriti” – rekla je direktorica festivala Brankica Janković.

Ona je dodala da će ovogodišnja manifestacija donijeti brojne sadržaje, uprkos nerazumijevanju zajednice i nadležnih institucija. Zanemarivanje manifestacija kakva je „Demofest“ bilo je inspiracija za dizajn ovogodišnjih majica.

Prvoj konferenciji za novinare ovogodišnjeg „Demofesta“ prisustvovali su i predstavnici bendova „M. O. R. T.“ i „ZAA“, koje je iznjedrila ova manifestacija. Kako su rekli, pobjedom na najvećem regionalnom festivalu za demo bendove „sve je krenulo na bolje“ i omogućeno im je da se bave poslom koji vole.

Đorđe Mišić, izvršni direktor za marketing i prodaju u kompaniji m:tel, koja i ove godine podržava „Demofest“,  kaže da se za rođendansko izdanje očekuje da će i šira zajednica da pokaže razumijevanje.

“Svjesni smo toga da nisu laka vremena i da nema para, ali događaji poput ovih su veoma bitni. Oni su duševna hrana prije svega za mlade, tako da treba to prepoznati i podržati. Trebamo pomoći mladim ljudima da pokažu svoju kreativnost” – istakao je Mišić.

Ovogodišnji sponzor „Demofesta“ je i „Huawei“, a Dalibor Ritan, generalni direktor terminalnog odeljenja „Huawei“ kompanije u BiH najavio je da će „Huawei B10“ biti oficijalni telefon ovogodišnjeg izdanja festivala.

Brankica Janković kaže da „Demofest“ ne bi uspio bez sponzora, a ove godine to je i Banjalučka pivara. Danas je potpisan ugovor o trogodišnjoj podršci festivalu između Nikolasa Penija, direktora Banjalučke pivare i Brankice Janković, direktorke festivala.

Konkurs i izvođači

Konkurs za demo bendove koji žele da nastupe na ovogodišnjem festivalu biće otvoren do 15. marta. Narednih sedmica biće otkrivena i imena ostalih učesnika, pored do sada poznatih, benda „Dubioza kolektiv“, te internacionalne di – džej zvijezde Fankermena iz Holandije i poznatog britanskog di – džej tandema “ Frimejsons”.

Izvor: Blic

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/kultura/jubilarno-izdanje-demofesta-rodendanska-zabava-na-dvije-bine-ove-godine-50-demo-bendova/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])