U Gornjoj Piskavici održano 13. Zimsko prelo 2017: Čuvari narodnih običaja i tradicije

Objavljeno: 20. 2. 2017 u 18:43h

Nekoliko hiljada ljubitelja narodnih pjesama, igara i običaja, ali i gosti iz Srbije, posjetili su 13. manifestaciju “Zimsko prelo 2017”, koja je proteklog vikenda održana u Gornjoj Piskavici.

Kao i svake godine posjetioci su u subotu uveče u dvorištu Osnovne škole “Sveti Ćirilo i Metodije” uživali u scenskom prikazu prela, narodnim igrama, ali i bogatoj ponudi domaće gastronomije. Za megdandžiju seoskog prela proglašen je Aleksandar Novaković, a u povlačenju konopca prvo mjesto su osvojili “Prkoški vitezovi”. Snijeg i hladno vrijeme nisu spriječili vjernu publiku, koja je došla da uživa u nastupima folklornog ansambla KUD-a “Piskavica” i ovogodišnjeg preldžije Radeta Jorovića, koji je nastupio sa grupom “Odbjegli Krajišnici”.

Gradonačelnik Igor Radojičić otvorio je ovu kulturno-turističku manifestaciju i istakao da Gradska uprava podržava manifestacije značajne za turističku promociju Banjaluke.

““Zimsko prelo” je još jedan od kvalitetnih turističkih sadržaja koji je interesantan i za turiste iz inostranstva, što je veoma važno za ukupnu promociju grada” – rekao je ovom prilikom Radojičić.

Direktor Turističke organizacije Banjaluka Ostoja Barašin naglasio je da se kulturno-turistička manifestacija “Zimsko prelo 2017” održava 13. put.

“U okviru manifestacije imali smo sportske igre, dio u kojem učestvuju ojkaške grupe, a domaćice iz potkozarskih sela pripremale su gastronomski dio sa raznim domaćim specijalitetima iz ovih krajeva” – rekao je Barašin.

Izrazio je zadovoljstvo što je ova manifestacija dio kulturno-turističke ponude grada.

Izvor: Glassrpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/kultura/u-gornjoj-piskavici-odrzano-13-zimsko-prelo-2017-cuvari-narodnih-obicaja-i-tradicije/?utm_source=BanjalukckeVijestiSidebar&utm_medium=Blcom&utm_campaign=BanjalukckeVijestiSidebar||claudebot