Banjalučanka debituje u Firenci: Naslovna uloga u operi Đakoma Pučinija

Objavljeno: 14. 2. 2017 u 12:57h

Sopran iz Banjaluke Albina Smajlović za šesnaest dana debituje u naslovnoj ulozi u operi Đakoma Pučinija “Sestra Anđelika” u Firenci na Konzervatorijumu “Luiđi Kerubini”.

Ovu vijest operska pjevačica raskošnog talenta objavila je na svom “Fejsbuk” profilu, poslije čega su uslijedile brojne čestitke i riječi podrške njenih kolega.

Smajlovićeva vrijedno radi na usavršavanju svog glasa, a posljednji masterklas na kojem je učestvovala bio je u Luksemburgu, kod svjetski poznatog mecosoprana Dženifer Larmur u oktobru 2016. godine. U Milano je putovala godinu ranije, a sva njena putovanja u okviru kojih je sticala iskustvo i znanje dokazala su da se istinsko zalaganje za ono što volimo isplati. Najbolji dokaz je i novi izazov koji je pred njom, put u Firencu.

Bavljenje umjetnošću za nju, kako je ranije rekla, je na neki način intiman čin između muzike, publike i izvođača.

“Svaki pjevač koji bi da se bavi operskom umjetnošću, pored stalnog usavršavanja uz pomoć vokalnog pedagoga, rada s dirigentima, korepetitorima, treba da ide na audicije za uloge kojima njegov/njen glas fahovski odgovara”, rekla je Albina pred odlazak u Milano, a dvije godine poslije i potvrdila svoje riječi.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/kultura/banjalucanka-debituje-u-firenci-naslovna-uloga-u-operi-dakoma-pucinija/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])