Banjaluka se kandiduje za prijestonicu kulture

Objavljeno: 10. 2. 2017 u 10:50h

Gradonačelnik Igor Radojičić, održao je juče u Gradskoj upravi sastanak sa banjalučkim kulturnim radnicima, na kojem je dogovoreno da se Banjaluka kandiduje za evropsku prijestonicu kulture 2024. godine.

“Nedavno smo boravili u Novom Sadu koji je proglašen evropskom prijestonicom kulture za 2021. godinu gdje smo razgovarali sa njihovim timom koji je vodio kandidaturu i koji će doći da nas upozna sa svojim iskustvima iz ovog projekta. Banjaluka je zainteresovana da bude evropska prijestonica kulture 2024. godine, a vas smo pozvali da čujemo mišljenje naših uglednih radnika iz oblasti kulture, jer će u ovom projektu najviše posla biti upravo za ljude iz kulture”, rekao je Radojičić nakon današnjeg sastanka.

Kako je navodeno na zvaničnoj internet stranici Grada Banjaluka, na sastanku je jednoglasno data podrška projektu i naglašeno kako je kandidatura veliki izazov ali će to u velikoj mjeri doprinijeti da se stanje u kulturi poboljša.

Inače, za proces kandidovanja potrebno je preduzeti sljedeće pripremne aktivnosti: donošenje odluke u Skupštini grada o pokretanju incijative, formiranje radnog tima za provođenje projekta, pokretanje aktivnosti na izradi osnovnog dokumenta u okviru projekta EPK, te planiranje programa rada, aktivnosti i budžeta za realizaciju projekta.

Prema nekim procjenama, aplikacija za kandidaturu bi trebala biti podnesena u martu naredne godine.

Izvor: Mondo / Foto: Vedran Ševčuk

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/kultura/banjaluka-se-kandiduje-za-prijestonicu-kulture/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot