Otvoren konkurs za demo bendove – takmičare jubilarnog 10. Demofesta

Objavljeno: 17. 1. 2017 u 21:41h

Ko je on? Ima devet godina, a za njega znaju svi u regionu. Uložio je više od 140.000 evra kroz razne nagrade u razvoj muzičke regionalne scene. Sam!

Ima nekoliko HILJADA prijatelja u demo bendovima širom ex-Yu. Skoro da ne postoji muzičar u regionu koji je ostvario uspjeh, a da nisu zapjevali zajedno. Najbolja drugarica mu je Banjaluka, a omiljeno piće Nektar pivo.

Znate li ko je?

Pa, naravno – Demofest!

Demofest, najveći regionalni festival demo bendova, ove godine proslavlja 10 godina postojanja! Očekuje se da se ovaj jubilej proslavi 10 puta bučnije, 10 puta luđe, 10 puta bolje nego do sada! A, to bez vas ne možemo!

Imamo vijest koju bi trebalo da prenesete do svih onih sa gitarama, palicama, klavijaturama, do onih u garažama, vježbaonicama, do onih sa talentom i onih sa mnogo volje, do onih koji vjeruju u kvalitet, a ne u kvalitet, koji se slušalicama i palicama bore protiv šunda i kiča, do onih koji ne odustaju.

Zamolite ih da nam se jave, da zajedno proslavimo 10. rođendan! Neka nam pošalju:

• detaljno ispunjenu Prijavu koju mogu naći na zvaničnom sajtu www.demofest.org,
• detaljno ispunjenu i potpisanu Izjavu o autorskom djelu (skeniranu ili fotografisanu). Jer moramo sigurni biti da su njihove pjesme zaista njihovo djelo,
• dvije pjesme u MP3 formatu. Rock, reggae, hardcore, rap, punk, rap-core, hardcore punk, hardcore punk-rap, jazz, world music, metal, nu-metal, black metal i svih ostalih 900 vrsta metala i drugih muzičkih pravaca. Nema žanrovskih ograničenja!
• tekstove pjesama u .doc (Word) ili .txt (Notepad) formatu. Jer u čemu će se publika pronaći?
• fotografiju benda u JPG ili JPEG formatu. Veću od 900×600 px.
• svaki bend koji pošalje prijavu na svoju Facebook stranicu dužan je postaviti status: “I ja sam se prijavio na Demofest!” (tagovati stranicu Demofesta)
Zašto nam to šalju? Vi to već sigurno znate, ali nije na odmet ponoviti.

Od svih prijavljenih u vrijeme trajanja konkursa, koji će biti otvoren do 15. marta, žiri će izabrati najbolje, najtalentovanije, one koji imaju šta da kažu i pokažu, a koji će se predstaviti publici Demofesta ovog ljeta na Kastelu i možda osvojiti jednu (ili više) od nekoliko nevjerovatnih nagrada u iznosu od nekoliko hiljada evra ili neki od instrumenata. Ali, svakako će imati priliku da svi osvoje srca potencijalnih fanova, a to je najvažnije, zar ne?

I da ne zaboravimo.

Osnovni uslov (da bi žiri uopšte uzeo prijavu demo benda u razmatranje) je da bend nema nema izdat album od strane izdavačke kuće, niti potpisan ugovor sa izdavačkom kućom koja je registrovana na teritoriji Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore, Hrvatske, Slovenije ili Makedonije. Don't try and cheat. Demofest možda jeste tek desetogodišnjak, ali nije naivan desetogodišnjak!

Rezultate objavljujemo u junu, kada će biti saopštena i imena ovogodišnjeg žirija.

Srećno!

Banjaluka.com

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/kultura/otvoren-konkurs-za-demo-bendove-takmicare-jubilarnog-10-demofesta/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot