Filharmonija i Krcko Oraščić začarali publiku u Banjaluci

Objavljeno: 16. 1. 2017 u 10:08h

Pravu muzičku magiju osjetili su svi koji su imali priliku da uživaju u Novogodišnjem koncertu Banjalučke filharmonije protkanog nevjerovatno pozitivnom energijom.

Dvije sjajne dirigentkinje, Vesna Šouc iz Beograda i Vanesa Kremenović iz Banjaluke, sopranistkinja Snežana Savičić Sekulić, sjajno uvježban tim Filharmonije stvorili su muzičku bajku u subotu u Banskom dvoru.

Koncertna dvorana bila je pretijesna da primi sve koji su željeli da prisustvuju koncertu, pa je dio publike prestajao sve vrijeme nastupe. Bilo je i onih koji su nastup gledali ispred zgrade Banskog dvora gdje je bio postavljen video bim, a direktan prenos bio je na programu Radio televizije Republike Srpske.

Koncert je već postao tradicija, a direktor Banjalučke filharmonije Ivan Otašević kaže da je prezadovoljan ovogodišnjim, šestim nastupom.

“Imali smo zaista odlične soliste, dirigente i publiku. Oduševljena publika još jedan veliki podstrek da Filharmonija zaživi”, rekao je Otašević.

Od “Rapsodije u plavom”, “Karmen”, “Krcka Oraščića”, “Seviljskog berberina, preko “Travijate” u izvođenju Snežane Savičić-Sekulić do “Marša na Drinu” publika je imala priliku da doživi muzički vatromet.

Na programu su bile kompozicije čuvenih stranih kompozitora Geršvina, Hačaturijana, Čajkovskog, Štrausa, Prokofjeva, Rosinija, ali i domaćih kao što je Binički.

“I ove godine smo se potrudili da publici predstavimo najbolje i najpoznatije praznične kompozicije čijim izvođenjima želimo dodirnuti  srca publike”, naglasio je Otašević.

Nastupi Banjalučke filharmonija postali su najljepši muzički poklon Banjalučanima za Pravoslavnu novu godinu.

“Moramo podržati prave vrijednosti. Banjalučka filharmonija je ozbiljan ansambl, mislim da treba da budemo ponosni što je to naš orkestar”, ističe Snežana Savičić Sekulić.

Sjajni gosti i slobodan ulaz

Gosti Banjalučke filharmonije bili su i Anđela Bratić, sjajna flautistkinja iz Niša i pijanista iz Banjaluke Arsen Čarkić koji su svojim sjajnim nastupom uljepšali koncert.

Ulaz je bio slobodan, a direktor Banjalučke filharmonije Ivan Otašević kaže da je to njihov način da obraduju publiku.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/kultura/filharmonija-i-krcko-orascic-zacarali-publiku-u-banjaluci/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot