Novi singl benda „Tupas mene“: Nakon političara kritikuju i popove (Video)

Objavljeno: 12. 1. 2017 u 19:05h

Nakon numere „Revolucija (Pet do 12)“, popularni banjalučki bend „Tupas mene“ vjernu publiku će uskoro obradovati novom pjesmom „Neću“.

Prethodnom numerom muzičari su građanima poručili da je krajnje vrijeme da počnu da reaguju na besmislene poruke političara, a novom pjesmom, prema riječima Dragana Moconje, gitariste benda, kritikuju vjerske predstavnike.

“Tekst i muziku pisali smo Davor Tojčić, naš pjevač, Vladimir Maksimčuk, koji svira ritam gitaru, i ja. Numera „Neću“ upućena je „vjerskoj struji“, koja bi svoj posao trebala da radi malo drugačije, tačnije – da služi narodu, a ne sebi i svojim interesima. Spot su radili Stefan Prtina i Marko Gagić. Čine ga tri kratke priče, u koje su uključeni članovi benda „Tupas mene“. Sniman je tri dana na više lokacija u Banjaluci. Mislim da smo pogodili suštinu. Gledali smo da ne idemo od granica dobrog ukusa. Mislim da će publici biti pomalo šokantan. Mi smo zadovoljni” – ističe Moconja.

Pjesma je, dodaje on, snimana desetak dana u studiju kod Ninosalava Dobrijevića.

“Prve kritike, nama dragih ljudi, pozitivne su. Neki od njih tvrde da je čak i bolja od prethodne numere „Revolucija (Pet do 12)“ – kaže Moconja.

Vrijedno rade i na pjesmi radnog naziva „Novi dan“.

“Ova pjesma je malo drugačija, to jest predstavlja i drugu stranu našeg benda. Tekst i muziku smo pisali Davor i ja. Namjerno izdajemo singl po singl, jer ljudi, u današnje vrijeme, uglavnom nemaju vremena da odjednom slušaju cijeli album, a i nije im to više interesantno” – smatra Moconja.

Pored rada u studiju, „Tupas mene“ ima i mnogo ponuda za koncerte. Članovi benda vrijedno rade i na novom konceptu i repertoaru za Rok simfoniju. U ovaj projekat uključeni su i brojni banjalučki muzičari.

“Imamo probe i spremamo se za koncert u Domu omladine u Beogradu, koji je zakazan za 14. februar, a nakon toga sviraćemo u Banjaluci. Rok simfoniju moći će da čuje i publika u Mostaru 17. marta. Trebali bi da nastupamo i u Sarajevu, ali još uvijek nemamo potvrđen datum” – naveo je Moconja.

Članove benda čine i Draženko Kopuz, bubnjar, te Bojan Jokšić Vukoje. Grupa je osnovana 2011. godine, a do sada su svirali širom BiH i Srbije.

Dio pjesme „Neću“

Iako pjesmu još uvijek ljubimorno čuvaju, Dragan Moconja nam je otkrio dio stihova jedne strofe.

„Zar kruna od trnja,

za krunu od zlata,

bez stida i srama,

pred rajska vrata“.

Izvor: Blic

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/kultura/novi-singl-benda-tupas-mene-nakon-politicara-kritikuju-i-popove-video/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot