Odigrana predstava “FBI- dosije Nikola Tesla” u Banjaluci

Objavljeno: 26. 12. 2016 u 22:07h

U banjalučkoj sportskoj dvorani “Borik” večeras je odigrana spektakularna multimedijalna predstava “Ef-Bi-Aj – dosije Nikola Tesla”, povodom 160 godina od rođenja velikog srpskog naučnika.

Autor Nenad Janković, alijas doktor Nele Karajlić, rekao je uoči predstave o životu, karakteru i djelu velikog srpskog naučnika, da je riječ o uzbudljivom pozorišnom komadu koji podsjeća na film uživo.

On je naveo da je predstava priča o čovjeku koji je došao da pregleda Teslinu sobu nakon njegove smrti, a onda, kroz komunikaciju sa mrtvim naučnikom u snovima, saznao ono što je za Teslu najvažnije.

Janković, koji je u pozorišnom komadu igra njujorškog policajca, otkrio je da je američki Ef-Bi-Aj u Teslinoj sobi našao više filozofskih nego tehnoloških spisa.

“Tesla iz predstave uglavnom filozofira”, rekao je Janković i dodao da je srpski naučnik volio poeziju i bio romantičarska duša.

Glumac Nenad Okanović, koji u predstavi igra savjetnika glavnog mafijaša, istakao je da je Tesla jedan od njegovih omiljenih istorijskih likova koji je promijenio svijet.

“Najviše me zanima Teslin način razmišljanja, jer je bio pjesnik, a i prvi je na engleski jezik preveo poeziju Jovana Jovanovića Zmaja”, rekao je Okanović.

Predstavom je ispričana priča puna misterije, iznenađenja, zavjera, zabluda, poroka, nade i potrage za srećom.

U predstavi glume i Nebojša Glogovac, Nikola Rakočević, Marko Gvero, Aleksandar Gajin i drugi.

Premijera predstave u Banjaluci dio je premijernog prikazivanja u četiri srpske prijestonice, a uslijedila je nakon Novog Sada i Beograda.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/kultura/odigrana-predstava-fbi-dosije-nikola-tesla-u-banjaluci/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])