Studentsko pozorište dodjelom nagrada zatvorilo sezonu: Predstava “Prljavi veš” spustila zavjesu

Objavljeno: 25. 12. 2016 u 17:11h

U Podrum sceni banjalučkog Studentskog pozorišta izvođenjem predstave „Prljavi veš“ zatvorena je jubilarna 40. sezona.

Sezonu je zatvorio Nenad Talić, dugogodišnji prijatelj Studentskog teatra i odbornik u Skupštini grada Banjaluke, koji je naglasio potrebu i opredjeljenost Gradske uprave ka dodatnoj podršci ovom pozorištu i njegovom razvoju u narednom periodu, kada će da proslavi 40. godina od osnivanja, koje se dogodilo 19. februara 1977. godine na Elektro-tehničkom fakultetu u Banjaluci, u tadašnjoj učionici broj 14.

Na svečanosti su dodjeljene i godišnje nagrade, i to priznanje “Likota” Ivani Ignjatić za najbolju za najbolju glumicu amatera u 40. sezoni i istoimenu nagradu glumicama predstave “Prljavi veš” za najbolji ansambl u ovoj sezoni. Dodjeljeno je i priznanje “Dobrica Stefanović” za najbolje saradnike prefesionalce, a laureati su Ena Radovanović i Dragan Vučić.

Nagrada “Lucijan Latinger”, koja se dodjeljuje za životno djelo, uručena je Ljiljani Čekić i Goranu Jokiću. Nagrada “Indeks” koja se dodjeljuje na najvernijeg gledaoca, dodeljena je Ljiljani Zrnić i Ljupku Mišeljiću.

“U protekloj godini banjalučko Studentsko pozorište imalo je četiri premijere, i to „Brak iz ormara“, „Šta je za nas čudo? Čudo u Šarganu!“, „Prljavi veš“ i „Tmina“, i više od 20.000 gledalaca. Ostvareno je učešće naviše od 10 festivala i osvojeno više od 20 nagrada. Sve najvažnije nagrade u 2016. godini osvojile su predstave „Stradalnici“ u režiji Ljiljane Čekić i „Prljavi veš“ u režiji Aleksandra Pejakovića” – kažu u pozorištu.

Na zatvaranju 40. sezone banjalučkoj publici su se predstavio ansambl  predstave „Prljavi veš“, koji čine Zoran Jelić, Minja Glišić, Miljana Orašanin, Aleksandar Ćurlić, Slobodan Bobar i Filip Ignjatić.

Reditelj Aleksandar Pejaković rekao je da naredna, 41. sezona, počinje u Podrum sceni 1. februara 2017. godine premijerim izvođenjem predstave „Mleko“, u režiji Slobodana Perišića, a u kojoj igraju Elena Trepetova Kostić, Smiljana Marinković,  Bojan Kolopić i Aleksandar Ristanović.

“Brak iz ormara” najizvođeniji

Najizvođenija  predstava u protekloj sezoni je “Brak iz ormara”, autora Duška Radovića, koju je pogledalo više od 2.000 gledalaca na 80 repriznih izvođenja.

Izvor: Blic

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/kultura/studentsko-pozoriste-dodjelom-nagrada-zatvorilo-sezonu-predstava-prljavi-ves-spustila-zavjesu/||claudebot