Virtuelnom šetnjom kroz sadašnjost i prošlost Banjaluke

Objavljeno: 15. 12. 2016 u 10:28h

Virtuelnom šetnjom kroz aleje prošlosti i sadašnjosti Banjaluke, u Kulturnom centru “Banski dvor” sinoć je promovisano četvrto izdanje monografije “Banjaluka”, autora Zorana Pejašinovića.

Pejašinović je ocijenio da je riječ o novoj i dinamičnoj promociji, koja je napravljena uz pomoć tehnoloških inovacija i glumaca Narodnog pozorišta Republike Srpske Duška Mazalice i Aleksandra Blanića.

“Ovo izdanje je, u odnosu na prvo, dobilo 40 novih stranica, jer Banjaluka dosta pulsira, te su manifestacije kao što je Vinosaur, Demofest ili banjalučki polumaraton zaslužile da se nađu u novom izdanju monografije”, rekao je Pejašinović novinarima prije početka promocije.

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić ocijenio je da četvrto izdanje knjige pokazuje da ona ima svoje čitaoce, kao i da grad ima novih sadržaja i događaja koje je potrebno zabilježiti i sačuvati.

“Ova knjiga je i poklon koji rado dajemo domaćim i stranim gostima, jer je napisana dvojezično i predstavlja pitko štivo sa informacijama o Banjaluci”, rekao je Radojičić.

On je dodao da je jedan od ciljeva Uprave grada Banjaluka da ima značajnu ulogu u sljedećem izdanju ove monografije tako što će osmisliti nove sadržaje i događaje u Banjaluci koje će biti potrebno smjestiti na stranice monografije.

“Knjiga je svjedočanstvo o prošlim vremenima za buduća pokoljenja i koliko budemo uspješni u radu, toliko će biti novih stranica”, rekao je Radojičić.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/kultura/virtuelnom-setnjom-kroz-sadasnjost-i-proslost-banjaluke/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])