Banjaluka: Podrška osnivanju novog odjeljenja za kulturu

Objavljeno: 5. 12. 2016 u 13:14h

Inicijativa građana “Kulturni plenum” koju čine radnici u oblasti kulture, prvi sastanak održala u Banskom dvoru Kulturnom centru.

Ističući značaj kulture kao osnove svakog društva brojni umjetnici i radnici u institucijama kulture predvođeni  predsjedavajućim “Kulturnog plenuma”, rediteljem Aleksandrom Pejakovićem zaključili su da bi se spajanjem odsjeka za kulturu i za turizam skrenula pažnja na činjenicu da su manifestacije u oblasti kulture i turistička ponuda grada.

“Kulturni plenum Banjaluka” podržao je i inicijativu za osnivanje novog odjeljenja u banjalučkoj gradskoj upravi čiji bi najjači okvir bio odsjek za kulturu. U formiranju radnih tijela za 2017. godinu učestvovalo je 172 delegata. Formirani su odbori za amatersko stvaralaštvo, za umjetničko profesionalno stvaralaštvo, za međunarodnu kulturnu saradnju i za zaštitu kulturnih spomenika grada. Dati su i prijedlozi za drugačiji koncept manifestacije “Kočićev zbor”.

“Godinama ovu manifestaciju vezuju za šatore, a prijedlozi ne podrazumijevaju povećanje budžeta, već drugačiju organizaciju koja bi podrazumijevala da naredna manifestacija počne u junu direktnim prenosom predstave “Posljednji mejdan Petra Kočića” na RTS-u i RTRS-u i da manifestacija bude završena u avgustu”, rekao je Pejaković.

Formirano i predstavničko tijelo plenuma koje će prisustvovati javnoj raspravi o budžetu grada Banjaluka.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/kultura/banjaluka-podrska-osnivanju-novog-odjeljenja-za-kulturu/?utm_source=BanjalukckeVijestiSidebar&utm_medium=Blcom&utm_campaign=BanjalukckeVijestiSidebar||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])