“Jazavac” u Oslu: Gradsko pozorište iz Banjaluke gostuje u Norveškoj

Objavljeno: 2. 12. 2016 u 19:28h

Gradsko pozorište “Jazavac” iz Banjaluke gostovaće 10. decembra u Oslu, gdje će odigrati predstavu “Cijelo tijelo tu me boli”.

Glumac Ljubiša Savanović, iz GP “Jazavac” kaže da se radi o jednoj od popularnijih predstava ovog pozorišta, koja je izvedena čak 60 puta.

“Predstava na duhovit način govori o našoj svakodnevici i publika to prepoznaje. Pored toga, u ovom komadu odličan posao napravili su Nikola Pejaković Kolja, reditelj, te glumci Velimir Blanić, Nikolina Friganović i Anja Ilić” – rekao je Savanović.

On je istakao da je ovo prvi korak u uspostavljanju saradnje sa Srpskim društvom “Ras” iz Osla, koje i organizuje nastup naših umjetnika u Norveškoj, i dodao da se nada da neće samo banjalučki glumci biti ti koji će predstaviti Banjaluku i Srpsku u ovom gradu.

U društvu “Ras” kažu da su predstave koje organizuju u Oslu veoma posjećene, te da uvijek imaju oko 300 posjetilaca.

“Do sada smo organizovali desetak gostovanja naših, veoma poznatih i proslavljenih, glumaca. Vremenom je publika stekla povjerenja u naš izbor, pa smo se osmjelili da ugostimo i predstavu u kojoj ne glume tako velika imena naše pozorišne scene, jer znamo da se kvalitetne predstave stvaraju i van Beograda” – rekao je portparol ovog društva Zoran Jeremić i dodao da je “Jazavac” mlado pozorište u koje glumci i rukovodioci ulažu mnogo pozitivne energije i entuzijazma da stvore kvalitetnu ponudu publici.

“Mi smo tu energiju prepoznali i željeli smo da ih podržimo i predstavimo i našoj publici. Namjera nam je da u budućnosti imamo gostovanja iz svih većih srpskih pozorišta iz regiona” – kaže Jeremić.

Gostovanja

“Jazavac” je i ranije nastupao u inostranstvu, gdje su zabilježili odlične rezultate. Najbitnije gostovanje bilo je u njujorškom teatru “La Mama” sa predstavom “Braća”. To je bilo prvo gostovanje jednog teatra iz BiH u ovom čuvenom pozorištu. Pored toga, gostovali su i u Italiji, Austriji, Hrvatskoj, Makedoniji i Srbiji, a u planu su i nastupi u Švedskoj, Njemačkoj i Austriji.

Izvor: Blic

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/kultura/jazavac-u-oslu-gradsko-pozoriste-iz-banjaluke-gostuje-u-norveskoj/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])