“One tri” pjevaju za Banjaluku

Objavljeno: 1. 12. 2016 u 17:59h

Tri vrhunska vokala, tri prijateljice, generacijski i sudbinski povezane, odlučile su da poklone jedan poseban koncert svojim prijateljima i gradu Banjaluci 7. decembra u Banskom dvoru Kulturnom centru.

Maju Tatić, Svetlanu Vidović i Ružicu Čavić, daljine i godine ponekad su razdvajale, ali nikada nisu prekinute spone koje su ih povezivale u profesionalnom i privatnom životu.

Na koncertu pod nazivom “One tri” one će otkriti i mnoštvo svojih skrivenih talenata i druženje sa publikom učiniti još neobičnijim. O ideji koja ih je vodila za “Glas Srpske” govorila je Maja Tatić i odmah na početku istakla da su se za organizaciju ovog koncerta odlučile jer to duguju, prije svega, same sebi, a onda i svim ljudima koji ih godinama podržavaju i vole i guraju naprijed.

“Dužne smo da napravimo jedan ovakav koncert. Željele smo da pružimo nešto više od muzike. Pokušale smo da biramo pjesme koje su nama u duši, koje imaju poruku, a da su iz različitih žanrova. Želimo da napravimo takvu atmosferu da uživamo i mi i publika”, priča Maja.

Njihovi životi, objašnjava Maja, godinama su prožeti.

“Ceca i ja se znamo iz KUD-a “Masleša”, ona je pjevala, a ja sam svirala gitaru u orkestru, generacijski smo u tri godine razlike sve tri. Ružica je bila moja cimerka u Beogradu, pisala je tekst za moju evrovizijsku pjesmu i jako smo dobre drugarice, sve tri smo uvezane dušama, to je suština”, ističe ona.

Cilj im, kako kaže, nije da pokažu virtuoznost, vodile su se tekstom, muzikom i notama koje mogu pjevati u tri glasa.

“Sve tri smo različitih pjevačkih senzibiliteta, a opet se dobro uklapamo, od boje glasova do svega ostalog. Ceca Vidović toliko emotivno donosi muziku, probe su nam ispunjene i smijehom i plačem. Ručica Čavić je žena koja ima izuzetnu energiju, ona je šoumen, dramaturg. Njoj su govorili da treba da upiše dramaturgiju jer je puna ideja, tako da je ona osmislila scenario koncerta, a Ceca i ja smo ubacivale neke svoje prijedloge. Ne bih otkrivala puno, ali biće to jedan muzičko-scenski nastup”, najavila je Maja.

Generalni medijski pokrovitelj ovog koncerta je Radio-televizija Republike Srpske, a kako je interesovanje ogromno, ove muzičarke su već u pregovorima za drugi koncert, takođe u Banjaluci, a onda kreću dalje na svoje muzičko putovanje.

Gosti na koncertu

Gosti koji će se pojaviti na sredini koncerta su Milan Vidović na harmonici i dvije dame, violinistkinje Aleksandra Pereula i Biljana Radulović.

Petočlani bend koji će sve vrijeme biti sa njima na sceni čine Mladen Janković (klavijatura), Marko Kovačić (kontrabas), Božana Todorović-Ubović (harmonika), Nenad Tomićević (gitara) i Zoran Vujić (perkusije).

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/kultura/one-tri-pjevaju-za-banjaluku/?utm_source=SingleNajnovijeVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleNajnovijeVijesti||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])