NPRS: Konkurs za originalni savremeni dramski tekst

Objavljeno: 29. 11. 2016 u 21:54h

Narodno pozorište Republike Srpske s ciljem podsticanja razvoja domaćeg dramskog stvaralaštva raspisuje konkurs za originalni savremeni dramski tekst.

Pravo učešća na konkursu imaju svi autori koji pišu na srpskom ili na jezicima za koje nije neophodno da budu prevedeni na srpski jezik. Na konkursu će biti razmatrani samo originalni, neobjavljivani, nenagrađivani i neizvođeni radovi.  Jedan autor može poslati najviše dva teksta. O kvalitetu tekstova odlučivaće stručni žiri koji će imenovati direktor Pozorišta.

Prilikom odlučivanja, stručni žiri će posebno ocijeniti umjetničku vrijednost djela i aktuelnost teme. Autoru najboljeg teksta biće dodijeljena nagrada u iznosu od 5.000,00 KM. Narodno pozorište Republike Srpske će isplatom nagrade steći pravo da objavi, dramaturški obradi i izvede nagrađeni tekst bez ograničenja. Žiri može predložiti da Pozorište otkupi i druge tekstove, koji to svojim kvalitetom zaslužuju.

Tekstovi se šalju pod šifrom u 4 primjerka, u štampanoj i elektronskoj formi, na adresu:

Narodno pozorište RS
(Konkurs za dramski tekst)
Kralja Petra I Karađorđevića br.78
78 000 Banjaluka

U posebnoj, zatvorenoj koverti, potrebno je da autori dostave rješenje šifre (šifra pod kojom je rad potpisan, ime i prezime autora, adresa, kontakt telefon i e-mail adresa).

Tekstovi prispjeli na konkurs se ne vraćaju. Svi prispjeli tekstovi biće pohranjeni u biblioteci Pozorišta.

Rok za slanje tekstova je 15. april 2017. godine.

Rezultati konkursa biće objavljeni najkasnije do početka 20. Teatar festa „Petar Kočić“ (maj 2017. godine) u medijima i na internet-stranici Pozorišta (www.np.rs.ba).

Banjaluka.com

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/kultura/nprs-konkurs-za-originalni-savremeni-dramski-tekst/?utm_source=BanjalukckeVijestiSidebar&utm_medium=Blcom&utm_campaign=BanjalukckeVijestiSidebar||claudebot