Palladio string quartet jedinstven kamerni sastav iz Banjaluke

Objavljeno: 22. 11. 2016 u 19:30h

Zamislite da slušate svjetski poznate pop, rok, evergrin, haus pjesme, ali i filmsku muziku prearanžiranu za četvoro gudača. Oni koji vole i znaju da uživaju u muzici mogu zamisliti, ali na njihovo zadovoljstvo, mogu i čuti, jer baš takve note donosi jedinstven banjalučki gudački kvartet “Palladio string quartet”.

Dugogodišnji prijatelji, sada diplomirani muzičari i pedagozi, violinistkinje Renata Kaurin, Srna Majer, Šarlota Ludrovan i violončelista Ozren Ćetković poslije mnogobrojnih nastupa u različitim kamernim ansamblima, ali i kao članovi Banjalučke filharmonije i “Rok simfonije” odlučili su da spoje svoje iskustvo i ljubav prema muzici i zasviraju zajedno na sceni.

Prije nekoliko dana u muzičkom studiju Ninoslava Dobrijevića snimili su svoju prvu obradu pjesme “Without you”, jednog od najboljih di-džejeva na svijetu Dejvida Geta i naišli na odlične reakcije svih onih koji ovaj sastav prate na društvenim mrežama.

“Iz ozbiljnog sviračkog staža, koji imamo sve četvoro, htjeli smo da napravimo sastav koji će izvoditi muziku koju privatno volimo i slušamo” – ispričala je Renata Kaurin.

Jedinstveni su, kako kaže, upravo po tome, jer u Banjaluci, a i širom Srpske nijedan gudački kvartet ne izvodi ovakav repertoar.

“Aranžmane poput ovih nije moguće naći preko interneta, zato nam je u tome pomogla i koleginica Jelena Vrhovac, koja je diplomirani dirigent” – priča ova violinistkinja.

Najveći izazov u njihovom slučaju je postići da četvoro izvođača zvuče kao jedan.

“Odlučili smo da o nama, prije svega, govori naše sviračko umijeće. Mukotrpnim vježbanjem moguće je postići jedinstvenu boju, čisto sviranje, izuzetnu preciznost koja svakako predstavlja vrhunac u izvođenju kamerne muzike” – objašnjava Kaurinova.

Izvor: Glassrpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/kultura/palladio-string-quartet-jedinstven-kamerni-sastav-iz-banjaluke/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot