Obilježena manifestacija Evropska noć teatra

Objavljeno: 20. 11. 2016 u 11:19h

Manifestacija “Evropska noć teatra” sinoć je u Banjaluci obilježena izvođenjem predstava Narodnog pozorišta Republike Srpske, Dječijeg pozorišta Srpske, Banjalučkog studentskog pozorišta, Gradskog pozorišta “Jazavac” i Nevid teatra.

Umjetnički direktor Gradskog pozorišta “Jazavac” Ljubiša Savanović rekao je da je od velikog značaja za pozorište da ima što više ovakvih događaja koji promovišu pozorišnu umjetnost.

“Ovaj dan je poseban po tome što publika može da vidi pozorište sa druge strane, odnosno da vidi kako to sve funkcioniše iza scene”, istakao je Savanović.

Gradsko pozorište “Jazavac” sinoć je izvelo predstavu “Pustolovine Boleta Komete” u koprodukciji sa Nevid teatrom iz Banjaluke.

Umjetnički direktor Banjalučkog studentskog pozorišta Aleksandar Pejaković izjavio je da je ovo pozorište sinoć u Gospodskoj ulici izvelo predstavu “Ćeraćemo se još”, autorski projekat Dragoslava Medojevića.

Pejaković, koji je i reditelj u Dječijem pozorištu Republike Srpske, rekao je da je ansambl Dječijeg pozorišta ovom prilikom izveo predstavu “Mačak u čizmama”, a svi zainteresovani mogli su posjetiti i izložbeni salon muzeja lutaka.

Umjetnički direktor Narodnog pozorišta Srpske Aleksandar Stojković izjavio je da je u sklopu ove manifestacije u Narodnom pozorištu izvedena predstava “Ožalošćena porodica” u režiji Nikole Pejakovića.

Stojković je rekao da je publika imala priliku da se bliže upozna sa procesom stvaranja pozorišne scene i svega onog što se u toku predstave ne vidi.

Glavni partner i organizator manifestacije “Evropska noć teatra” za BiH je Bosansko narodno pozorište iz Zenice.

“Evropska noć teatra”, koja se održava istovremeno u velikom broju gradova treće subote u novembru, je jednodnevni događaj posvećen scenskim i izvođačkim umjetnostima.

Pozorište tog dana postaje glavno mjesto susreta, dijaloga, druženja i novih spoznaja, kako umjetnika i pozorišnih radnika, tako i publike.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/kultura/obiljezena-manifestacija-evropska-noc-teatra/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot