Lukijan Ivanović: Lični pečat na albumu “Svoj sam”

Objavljeno: 19. 11. 2016 u 15:21h

Protekle dvije godine u kreativnom kutku poznato lice domaće muzičke scene Lukijan Ivanović radio je na svom albumu prvencu “Svoj sam” u izdanju Radio-televizije Republike Srpske.

Danas kada je sve već spremno, a premijera najavljena za 22. novembar, njemu se, kako kaže, čini da je čekanje da prođe tih nekoliko dana najduži period.

U iščekivanju tog za njega, zbog mnogo čega, posebnog novembarskog utorka, kada će biti promovisan i spot za pjesmu “Između redova”, Lukijan priča da su pjesme najbrže nastajale kada je za tekstove napisao melodije. Na albumu su uglavnom autorske pjesme, upakovane u sjajne aranžmane.

“Biće za svakoga ponešto, od balada do malo bržih pop pesama. Mislim da će se stilski dopasti publici, jer se trudim da kao autor ostavim lični pečat. Na albumu “Svoj sam” je devet pesama, od kojih su tri do sada objavljene, dakle, šest novih. Pesmu “Ćutim” dobio sam na poklon od Dalibora Mrdića” – kazao je Lukijan, koji je za osam pjesama pisao muziku.

Radio-televizije Republike Srpske pružila mu je veliku podršku.

“Najlakše je napisati tekst i muziku i aranžirati pesmu, ali ako nemate tehničke mogućnosti da to predstavite slušaocu – gledaocu, onda je to dugotrajan proces. RTRS, generalni direktor Draško Milinović, stali su iza mene. Pre godinu potpisali smo ugovor da će oni izdati album “Svoj sam” i pružili su mi veliku tehničku pomoć. Srećan sam što će se pesme prvo zavrteti ovde na našoj televiziji” – kazao je Lukijan.

Svaka pjesma je zahvaljujući vremenu kada je nastajala drugačija i ovom talentovanom muzičaru posebna.

“Tematika je ljubav, razočarenje, borba, sve ono što pokreće ili sputava mladog čoveka. U običnoj svađi dvoje ljudi, koju sam čuo u kafiću, pronašao sam inspiraciju za pesmu “Kaži ko”. Inspiracija je svuda oko nas, uhvatite je u običnom razgovoru, putovanju, svađi, plesu. Ako osetite trenutak za stvaranje možete ga pronaći u svakodnevnom životu kojim živimo” – kaže muzičar.

Sve pjesme su mu drage, ali kada bi se morao odlučiti za one koje su mu ipak malo draže, Lukijan izdvaja “Između redova” i “Svoj sam” jer su, kako kaže, muzički i aranžmanski najkompletnije i imaju autobiografsku poruku, dok je pjesma “Kaži ko” najpjevljivija.

Saradnici i podrška

Tekstove potpisuju Jovana Čarkić, Miloš Roganović, Aleksandar Kojić, Andrea Đukin i Lukijan Ivanović.

 “Aranžmane sam radio sa Dušanom Alagićem, kao i celu produkciju i postprodukciju albuma. Muzičari koji su svirali na albumu su Dragan Ivanović, bas, Dejan Momčilović, bubanj, Miloš Nikolić, kaval, Svetlana Vuković, Suzana Dinić, bek vokali i Kristina Ivanović, violine i bek vokali, Eljez, klarinet, Petar Trumbetaš, buzuki. Strahinja Đurić je miksao pesme. Porodica i profesor Arsen Čarkić pružili su mi veliku podršku. Brat Nemanja radio je spotove i promotivne džinglove. Fotografiju sam poverio Luki Trajkoviću, dok je za dizajn omota zaslužan Saša Ostojić” – naglasio je Lukijan Ivanović.

Izvor: Glassrpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/kultura/lukijan-ivanovic-licni-pecat-na-albumu-svoj-sam/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot