“Tmina” pred banjalučkom publikom (Video)

Objavljeno: 1. 11. 2016 u 21:40h

Drama za prave ljubitelje pozorišta. Nova predstava Banjalučkog studentskog pozorišta, „Tmina“ je to i mnogo više. Nastala po tekstu Milana Džade u režiji Aleksandra Pejakovića, ova jednočinka pred publiku donosi širok spektar emocija između dvoje ljudi koji se vole ali i mrze. Muškarac i žena, mračna tajna i ubistvo.

“U pitanju je duo drama o jednoj temi koja je uvijek škakljiva a to je ubistvo, o odnosu jednog ljubavnog para koji zbog neke iščašene ljubomore i nepovjerenja odlučuje se da prekrate život jedno drugom. To je jedna hermetična predstava, koju će sladokusci pozorišni da prihvate” – rekao nam je Aleksandar Pejaković, režiser.

“Zadovoljan sam veoma glumom, režija je isto dobro, postavka je dobra. Moderno je doba, ekstravagantno je i zadovoljan sam u suštini sa predstavom” – dodao je Milan Džida, autor.

Dva lika u predstavi oživjeli su Dragan Vučić i Ena Radovanović, studentni četvrte godine „Akademije umjetnosti“ u Banjaluci , u klasi profesora Željka Mitrovića. Za njih je ovo velika stvar i prilika da kao mladi glumci pokažu šta mogu.

“Ovo je jedna duodrama prije svega i svodi se na jednu igru mačke i miša, u kojoj se ne zna ko je mačka a ko je miš. Ovo je priča o jednoj silovanoj ženi, i koliko god mislili da je ona žrtva, ona i nije toliko žrtva. I niko u stvari nije bezgrešan na ovom svijetu. Suštinski može da se kaže da je to priča i o tome” – mišljenja je Ena.

Zadovoljna je i publika. Predstavu su ocijenili kao zanimljivu ali isto tako pomalo tešku i mračnu.

Praizvedba predstave „Tmina“ je 86. premijera u istoriji studenstkog pozoršta.

Izvor: Srpskacafe

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/kultura/tmina-pred-banjaluckom-publikom-video/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])