U Banskom dvoru izložba Demofesta

Objavljeno: 27. 10. 2016 u 15:45h

U banjalučkom Kulturnom centru Banski dvor otvorena je izložba o “Demofest” pod nazivom “10 godina vrhunske muzike” povodom obilježavanja decenije najvećeg festivala demo-bendova u jugoistočnoj Evropi i otvaranja novog izložbenog prostora u kulturnom centru.

Izložbu je svečano otvorio aktuelni gradonačelnik Banjaluke Slobodan Gavranović, a skupu su prisustvovali novoizabrani gradonačelnik Igor Radojičić, predsjedavajuća Vijeća naroda Srpske Nada Tešanović i drugi.

Posjetioci su juče mogli da pogledaju fotografije, koncertne plakate, majice i druge stvari sa “Demofesta”, koji je kao prvi festival iz Srpske i BiH nominovan za prestižnu britansku nagradu “UK festival avords” u kategoriji najboljih stranih festivala.

Direktor Kulturnog centra Banski dvor Milorad Petrić čestitao je “Demofestu” godišnjicu u nadi da će festival dobiti pomenuto priznanje.

Direktor festivala Brankica Janković je rekla da je “Demofest” ponosan na nominaciju značajnu za Banjaluku, BiH i region.

“Imali smo i kritičnih momenata kada smo razmišljali da li da odustanemo. Danas smo dobili potvrdu da je dobro što nismo odustali sve ove godine”, navela je Jankovićeva i dodala da posjetioci izložbe mogu da vide koliko rada i truda je uloženo u stvaranje i realizaciju festivala.

Izvršni direktor za marketing i prodaju kompanije “M:tel” Đorđe Mišić je naveo je da su ponosni što su od početka uz “Demofest”.

“Večeras je lako biti sponzor, jer više nikome nije potrebno objašnjavati šta je žDemofestž. Kao i žM:telž, ovaj festival povezuje ljude i olakšava komunikaciju među njima u ovom regionu”, naveo je Mišić.

Izložba “10 godina vrhunske muzike” biće otvorena do 16. novembra.

Od osnivanja “Demofesta” na adresu festivala stiglo je više od 3.500 prijava demo-bendova, a nastupilo je više od 300 grupa. Sviralo je oko 1.400 muzičara iz 13 zemalja.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/kultura/u-banskom-dvoru-izlozba-demofesta/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot