Simfonijski orkestar oduševio Banjalučane (Foto)

Objavljeno: 24. 10. 2016 u 20:58h

Da Banjaluka itekako ima čime da se pohvali još jednom su večeras pokazali i dokazali umjetnici okupljeni u Simfonijskom orkestru Banjalučke filharmonije.

Koncert koji je večeras održan u Kulturnom centru Banski dvor bio je jedan od segmenata obilježavanja 25 godina postojanja i rada Narodne skupštine Republike Srpske.

Koncert je bio poseban i po tome što je orkestar izvodio par autorskuh kompozicija, banjalučkog kompozitora Dalibora Đukića. Đukić, koji je inače i prvi doktor kompozicije u RS nije krio zadoviljstvo što su njegova djela zaživjela kroz Simfonijski orkestar.

“U pitanju su različite oblasti mog muzičkog izražavanja. Od solističke kamerne do orkestarske muzike. Muzički jezik pomenutih oblasti mog muzičkog izražavanja mogao bi se označiti jednim oksimoronom -umjereni modernizam”, kazao je Đukić.

Dodao je da smatra da svaki kompozitor treba da teži inovacijama,ali ipak ne odričući se vrijednosti koje bi se mogle označiti kao tradicionalne. Publika je osim Đukićevim uzivala i u kompizicijama “Slovenski marš” Petra Iljiča Čajkovskog, te “Marš na Drinu” Stanislava Biničkog.

Koncertu su prisustvovali Milorad Dodik,predsjednik RS, Željka Cvijanović, predsjednik Vlade RS, Nedeljko Čubrilović, predsjednik Narodne skupštine RS,te ministri u Vladi RS i drugi gosti i ljubitelji klasičnih nota.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/kultura/simfonijski-orkestar-odusevio-banjalucane-foto/?utm_source=BanjalukckeVijestiSidebar&utm_medium=Blcom&utm_campaign=BanjalukckeVijestiSidebar||claudebot