Banjalučka rediteljka u žiriju festivala u Rijeci

Objavljeno: 20. 10. 2016 u 20:57h

Banjalučka rediteljka, Anja Kavić, učestvovala je kao član žirija na 3. Međunarodnom studentskom filmskom festivalu „STIFF“, u Rijeci, gdje je prošle godine osvojila i nagradu sa filmom „Neko od nas“.

Na festivalu je, prema njenim rečima, bilo prikazano 47 studentskih radova: 20 igranih, 16 dokumentarnih i 11 animiranih, koji su izabrani među ostvarenjima pristiglih iz više od 50 zemalja sveta.

“Bila sam dio žirija za kratki igrani film u kojem je prikazano 20 filmova. Festival je ove godine održan pod motom „Rethinking reality – Promišljajući stvarnost“, u Art kinu. U kategoriji animiranog filma pobijedio je „Cowboyland – Zemlja Kauboja“, slovačkog reditelja, Davida Stumpfa, a dva posebna priznanja otišla su izraelskim filmovima „Alaska – Aljaska“ i „Mirrors – Ogledala“.
U kategoriji igranog filma, najbolja je „Ameryka – Amerika“, poljske rediteljke, Aleksandre Terpinske, a film hrvatske rediteljke Judite Gamulin, „Cvijeće“ dobio je posebno priznanje žirija” – rekla je Kavić.

Pobjedničko ostvarenje u kategoriji dokumentarnog filma je „The Nest – Gnijezdo“, slovačke rediteljke, Kristine Leidenfrostove. Film „Glances of Closed Eyes – Pogled zatvorenih očiju“, srpske rediteljke, Dore Filipović, dobio je posebno priznanje žirija.

U kategoriji „Domaćini“, posebno priznanje, dobio je film „Zauvijek“, Monike Rusak, dok je nagradu publike osvojio norveški dokumentarni film „Albatros“, reditelja Sverea Kvamea.

„Neko do nas“ u Portugalu i Sofiji

Film „Neko od nas“, prema riječima Anje Kavić, prikazan je i na više lokacija u Portugalu, u sklopu „The Caminhos Film Festivala“, a u okviru programa „Fusions in Cinema“, koji je i ovogodišnji moto ove manifestacije.

“„Neko od nas“ u novembru će biti i dio studentskog festivala „Early bird“, u Sofiji”– rekla je Kavić.

Izvor: Mojkontakt

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/kultura/banjalucka-rediteljka-u-ziriju-festivala-u-rijeci/?utm_source=SingleNajnovijeVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleNajnovijeVijesti||claudebot