Banjalučki plesači na svjetskom plesnom podijumu

Objavljeno: 14. 10. 2016 u 18:25h

Plesni studio “City Jazz” ove godine osvojio je 13 zlatnih medalja u hip hopu i džez baletu na Državnom prvenstvu BiH, čime se plasirao na dva svjetska takmičenja.

Radi se o Svjetskom prvenstvu u hip hopu, koje se održava od 19. do 23. oktobra u Gracu, i Svjetskom prvenstvu u džez baletu, od 26. do 30. oktobra u Vetzlaru, kod Frankfurta.

Tim od osam hip hopera, na čelu sa trenerom Jasminom Antić Padalović, kao i tim od 22 balerine, uključujući trenera Tanju Dukić Čičić, trenira vrijedno da uskoro predstavi BiH u najboljem svjetlu.

“Očekuje nas ogromna konkurencija, između ostalih timovi iz SAD, Rusije, Južne Afrike, Japana i Kine. Iz “Cizy Jazza” idu timovi koji su nas predstavljali u Pinkovoj emisiji “Više od igre” u Srbiji i “Ja imam talenat Srbije”. To su mladi plesači, sjajni za svoje godine, za koje tek dolazi vrijeme za usavršavanje i pobjede. Nažalost, ne izlaze svake godine na takmičenja jer nemamo nikavu finansijsku pomoć, a takmičenja su veoma skupa. Ove godine ih podržavaju roditelji, najvećim dijelom, i studio” – rekla je Dukić Čičićeva.

Ona je dodala da imaju takmičare u solo i duo kategorijama te u grupama i formacijama, što nisu imali unazad osam godina.

“Ako i odemo na neko takmičenje, uglavnom ode maksimalno jedna grupa, jer kao i u svim sportovima problem su finansije, a puno je nadarene djece. Smatramo da su timovi spremni, uvježbani. To je sada njihov maksimum , bar za ovu godinu. Trčali su i maratonsku trku “Banjaluka night run” i osvojili mnoge medalje, bili rame uz rame s atletičarkama, što samo pokazuje njihovu fizičku spremnost” – kaže Dukić Čičić za EuroBlic.

Konkurencija

Banjalučki plesači boriće se protiv timova koji treniraju svaki dan po osam časova, idu pored plesnih studija i u baletske škole i imaju pomoć lokalnih zajednica.

“Naši plesači su sjajni, sposobni, odlični đaci sa puno interesovanja. Odlaze da se bore za najbolji plasman koji ove godine mogu ostvariti. Mi smo, kao i njihovi roditelji, ponosni na njih. Idemo da ih bodrimo i uživamo u plesnim spektaklima” – rekla je Dukić Čičićeva.

Izvor: Blic

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/kultura/banjalucki-plesaci-na-svjetskom-plesnom-podijumu/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])