Za pobjednika Demofesta nema odmora: Bend Seine objavio video-singl “Šilo” (Video)

Objavljeno: 11. 10. 2016 u 19:39h

Bend Seine, aktuelni pobjednik banjalučkog Demofesta, objavio je video-singl za pjesmu “Šilo” sa nadolazećeg albuma prvenca, koji će biti objavljen naredne godine.

Već od početnog stiha “Opet sam te sanjao”, ova pjesma uvodi slušaoca u svijet tegobne introspekcije, u kojem se Seine i najbolje snalazi. Baš poput šila, poruke i tonovi prodiru postepeno, ali nezadrživo i duboko, do najskrivenijih emocija.

Riječ je o drugom singlu, koji će se naći na albumu čije je snimanje bend osvojio kao nagradu za prvo mjesto na prošlogodišnjem, devetom izdanju Demofesta. Spot za “Šilo” režirala je pančevačka režiserka Marina Uzelac, poznata po radu sa grupama kao što su Artan Lili, Ti, Nežni Dalibor… Spot je rađen u stop-motion tehnici, tehnici snimanja u kojoj se spajanjem fotografija objekta u blago različitim pozicijama postiže iluzija kretanja.

Bend se trenutno nalazi na evropskoj turneji, koju je započeo uspješnim nastupom u zagrebačkoj “Tvornici kulture”, a u sklopu koje će obići Sloveniju, Austriju, Češku, Slovačku, Poljsku i Mađarsku. Sve novosti o bendu Seine možete pratiti na njihovoj zvaničnoj Facebook i Bandcamp stranici.

Takođe, Seine će nastupiti na jubilarnom izdanju Demofesta, koji naredne godine obilježava deseti rođendan.

Podsjećamo, Demofest je nedavno postao prvi i jedini festival iz BiH koji je nominovan za prestižnu nagradu “UK Festival Awards”, i to u kategoriji “Best Overseas Festival”, odnosno najbolji festival van Velike Britanije. Ukoliko želite da pružite podršku Demofestu da se nađe u samom vrhu evropskih muzičkih festivala, možete glasati na OVOM linku. Glasanje je otvoreno do 28. oktobra.

Banjaluka.com

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/kultura/za-pobjednika-demofesta-nema-odmora-bend-seine-objavio-video-singl-silo-video/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot