Jeste li za jedan tango u Banjaluci? (Video)

Objavljeno: 26. 9. 2016 u 20:24h

Tango ponovo osvaja svijet. Svojim pokretima i jedinstvenom vrstom komunikacije koju pruža, ova vrsta plesa je i Banjalučane podstakla da se pokrenu, nađu sebi partnera i zaplešu.

Škola plesa “Tango Natural” od početka godine privukla je veliki broj mladih ljudi, spremnih da se oprobaju i zaplešu ples koji se pojavio početkom 20. vijeka i postao jedini standardni ples latino-američkog porijekla.

“Ono što privlači to je donos među ljudima koji se izgubio, ali mi ga vraćamo. Taj dodir, to kontinuirano druženje sa ljudima. Tako da tango je nešto što nas vraća i to je nešto potpuno normalno i prirodno” – rekla nam je Jelena Minić, instruktor tanga.

Iako većina škola plesa ima problem sa nedostatkom zainteresovanih muškaraca, to ne važi i za Tango Natural. Objašnjenje je jednostavno, kaže Minić, tango je ples gdje je muškarac pravi muškarac.

“Odnosno gdje može najviše da pokaže svoj mačo momenta odnosno svoju muškost. A gdje je žena zapravo najženstvenija, a muškarci dolaze do izražaja, kao partneri” – dodaje Minićeva.

Osnove tanga mogu da se nauče za četiri časa a nakon mjesec dana već ste spremni da zaplešete. Ljudi koji zadnjih nekoliko mjeseci plešu tango u Banjaluci kažu, da ih je ovaj ples privukao upravo zbog specifičnog odnosa plesnih partnera.

I vi možete da postanete dio tango zajednice u gradu na Vrbasu. Bitno je samo da na časove ponesete dobro raspoloženje, udobnu odjeću i obuću i želju da se vratite vrsti komunikacije koja se u modernom dobu sve više gubi.

https://www.youtube.com/watch?v=_ILALYkE4ko

Izvor: Srpskacafe

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/kultura/jeste-li-za-jedan-tango-u-banjaluci-video/?utm_source=SingleNajnovijeVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleNajnovijeVijesti||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])