Sve spremno za otvaranje Banjaluka art festivala 2016

Objavljeno: 5. 9. 2016 u 15:25h

Izložba “Third Eye Crying” umjetnika Vanje Vikala Linča biće otvorena večeras u 19 časova u Art klubu “Prostor” u Banjaluci.

Ova izložba ujedno je i početak “Banjaluka art festivala 2016”, koji će na nekoliko lokacija u Banjaluci trajati sve do 10. septembra.

Vanja Vikalo je crnogorski umjetnik sa trenutnim prebivalištem u Beogradu. On je vizuelni hroničar i subverzivni kritičar našeg savremenog društva. Iako je prvenstveno ilustrator i fanatični crtač, njegov rad se prostire kroz mnoge sfere vizuelnih umjetnosti. Iza sebe ima mnogobrojne samostalne i grupne izložbe, umjetničke rezidencije, publikacije, medijske članke i naručene radove.

“Third Eye Crying” je izložba bazirana na ilustracijama koje se bave ljudima bez empatije, elitom koja gazi potlačene, letargijom običnog čovjeka, zlostavljanjem prirode, modernim ropstvom i mnogim drugim.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/kultura/sve-spremno-za-otvaranje-banjaluka-art-festivala-2016/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])