Premijera filma Girl Power na BL ART festivalu u Banjaluci: Lična priča grafiti crtača iz Češke

Objavljeno: 30. 8. 2016 u 13:47h

Premijeru dokumentarnog filma “Girl Power” češkog grafiti crtača Sandž biće održana u okviru petog izdanja regionalnog BL ART festivala u Društveno-kulturnom centru “Incel”.

“Girl Power” je dokumentarni film o ženama koje su svoje živote posvetile grafiti supkulturi u kojoj dominiraju muškarci. Dokumentarac je baziran na jakoj autobiografskoj priči crtača Sandž iz Praga koja ga je snimala širom svijeta više od sedam godina. Tokom snimanja se ujedno i upoznala sa ženama crtačima iz petnaest gradova svijeta.

“Fascinantan putopis donosi novi pogled na fenomen koji je u široj javnosti često shvatan kao vandalizam iako je moguće shvatati ga i kao životni put. “Graffiti communitdž” uglavnom čine muškarci, a među njima vlada mišljenje da grafiti, prije svega ilegalni, nisu za žene”, stoji u saopštenju.

Organizator ovog festivala je Udruženje nezavisnih stvaralaca i aktivista “Geto”.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/kultura/premijera-filma-girl-power-na-bl-art-festivalu-u-banjaluci-licna-prica-grafiti-crtaca-iz-ceske/||claudebot