Članovi RKUD Pelagić igrali i pjevali od Italije do Bugarske

Objavljeno: 28. 8. 2016 u 10:21h

Članovi Radničkog kulturno-umjetničkog društva “Pelagić” su u prethodna dva mjeseca učestvovali na četiri festivala u Italiji, Bugarskoj i Srbiji, čime su priveli kraju veoma uspješnu sezonu gostovanja na internacionalnim manifestacijama.

“Pelagić” je sa ponosom predstavljao Banjaluku, RS i BiH na festivalu u Italiji. Prvi ansambl je pokupio aplauze i ovacije sa Krajiškim i igrama iz Glamoča, sa Vlašića i iz Srbije. Na ovom festivalu, pored domaćina Italije, koju je predstavljalo devet folklornih grupa, nastupili su i ansambli sa Kube, iz Mađarske i Portugalije” – rekao je predsjednik RKUD “Pelagić” Milenko Savanović.

Dodao je da je prvi ansambl od 6. do 11. avgusta učestvovao i na festivalu u Pirotu, na kojem su pored “Pelagića” nastupili i učesnici iz još osam zemalja.

“Od 15. do 22. avgusta na­š folklorni ansambl i narodni orkestar nastupili su i na smotri u bugarskom gradu Varna. Među više od 20 zemalja dostojno smo predstavili kulturu i tradiciju našeg podneblja” – kazao je Savanović.

Istakao je da je u isto vrijeme 40 najmlađih članova RKUD “Pelagić” učestvovalo na dječijem festivalu folklora “Licidersko srce” u Užicu.

“To je bila sjajna prilika da se ostvari saradnja sa ansamblima iz više od 30 zemalja” – kazao je Savanović.

Izvor: Glassrpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/kultura/clanovi-rkud-pelagic-igrali-i-pjevali-od-italije-do-bugarske/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])