Banjalučki tamburaši na tamburaškom festivalu u Kumanovu

Objavljeno: 27. 8. 2016 u 15:32h

U Kumanovu je počeo 12. Međunarodni tamburaški festival na kome učestvuju orkestari iz Makedonije i država iz regiona, među kojima je Ansambl Zdravka Ćosića iz Banjaluke.

Gradonačelnik Kumanova Zoran Damjanovski otvarajući festival rekao je da se radi o jedinstvenom tamburaškom festivalu u Makedoniji na kome su u proteklih 12 godina učestvovala zvučna imena iz zemlje i regiona.

Prve festivalske večeri nastupili su “Trio grande plus” iz Kavdaraca u Makedoniji, kumanovska grupa “Amadeus”, gradski tamburaški orkestar “Branko Radičević” iz Rume u Srbiji i Ansambl Zdravka Ćosića.

Večeras nastupaju “Naši tamburaši” i slovenački tamburaški orkestri “Šmartno” iz Litije i “Cirkovice” iz istoimenog mjesta, koji će i zatvoriti festival.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/kultura/banjalucki-tamburasi-na-tamburaskom-festivalu-u-kumanovu/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])