ANIP Veselin Masleša uspješan na međunarodnoj sceni: Igra i pjesma do Belgije

Objavljeno: 25. 8. 2016 u 11:57h

Ansambl narodnih igara i pjesama “Veselin Masleša” uspješno se predstavio na 50. međunarodnom festivalu folklora u belgijskom gradu Vesterlu, banjalučkim i krajiškim igrama, igrama Ozrena i Trebave, glamočkim kolom, šaljivim igrama iz okoline Prnjavora i šopskim igrama.

Direktor Ansambla Nemanja Knežević rekao je da je održano pet koncerata u gradovima Vesterlo i Haselt te da su članovi na najbolji način predstavili Banjaluku i Republiku Srpsku.

“Na festivalu su pored nas učestvovali ansambli iz Portugalije, Italije, Indonezije, Ekvadora i Holandije” – rekao je Knežević.

Dodaje da su zadovoljni organizacijom i samim prijemom u ovom gradu.

“Ostvarili smo nove kontakte sa ostalim grupama i mnogi su iskazali želju da nas ugoste i da dođe do saradnje” – kazao je Knežević.

Istakao je zahvalnost predstavništvu Republike Srpske u Briselu koje ih je ugostilo.

“Započeli smo pregovore o budućoj saradnji i realizaciji projekata sa Evropskom unijom, ali i ostalim kulturnim institucijama” – rekao je Knežević.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/kultura/anip-veselin-maslesa-uspjesan-na-medunarodnoj-sceni-igra-i-pjesma-do-belgije/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot