Uspjeh filma Saše Karanovića iz Banjaluke u Sarajevu

Objavljeno: 24. 8. 2016 u 09:39h

Film “Oj, Krajino”, autorsko djelo Saše Karanovića studenta filmske režije na Akademiji umjetnosti u Banjaluci proglašen je za najbolji studentski film na Sarajevo film festivalu.

Članovi žirija koji je odlučio o nagradi bili su glumica Alena Džebo, producent Alem Babić, te direktor fotografije Antoni Ćorić.

Radnja filma prati Jovana, dobrog čovjeka i radnika, koji je kao i svaki dobar čovjek izrabljivan. Nakon petnaest godina neprijavljenog rada u fabrici došao je i dan kada će Jovan dobiti stalni ugovor, punu platu, penziono i zdravstveno osiguranje. Kolege su srećne zbog njega.

Žena i sin su mu napravili svečan doček. Kada se tog jutra u fabrici pojavi novi radni kolega Todor, Jovan zna da će to ipak biti dan ko i svaki drugi. Likove u ovom filmu tumače banjalučki glumci Ljubiša Savanović, Boris Šavija i  Ana Anđelić.

Inače, studentski program Festivala postao je najvažnija platforma za promociju studentskih filmova Akademija u Sarajevu, Banjaluci i te na taj način otvara mogućnosti za profesionalna poznanstva i buduće saradnje.

Izvor: Glassrpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/kultura/uspjeh-filma-sase-karanovica-iz-banjaluke-u-sarajevu/?utm_source=NajnovijeVijestiSidebar&utm_medium=Blcom&utm_campaign=NajnovijeVijestiSidebar||claudebot