Počeo peti “Nektar FreshWave” festival u Banjaluci

Objavljeno: 6. 8. 2016 u 10:23h

Fantastični nastupi izvođača pred oko 4.500 posjetilaca na pet festivalskih bina, uz vatromet, obilježili su prvu festivalsku noć jubilarnog, petog “Nektar FreshWave” festivala, koji se održava na banjalučkoj tvrđavi Kastel.

Najveći festival elektronske muzike u BiH počeo je setom DJ Jome Maje i Borga, koji su nastupili na glavnoj bini. Joma Maja je istakla da je i ranije nastupala na ovom festivalu, ali da je publika u gradu na Vrbasu na otvaranju ovogodišnjeg “Nektar FreshWave” festivala poklazala pravi duh.

“Prošle godine sam takođe svirala na otvaranju festivala, međutim nije bilo puno ljudi. Kastel je sada pun, i vjerujem da smo mnogo napredovali što se tiče organizacije ovog događaja”, istakla je Joma Maja.

Ona je dodala da velika svjetska imena koja će nastupati ovog vikenda u gradu na Vrbasu nisu bitna samo za ovaj grad, već i za cijelu državu.

Zajedno sa banjalučkom umjetnicom nastupio je i DJ iz Tuzle pod nazivom Borg. Ovaj muzičar ističe da je prethodnih godina dolazio na “Nektar FreshWave” kao posjetilac i da mu je veliko zadovoljstvo što ima priliku da predstavi svoj rad široj publici.

“Majin i moj nastup je, po mom mišljenju, prošao odlično. Atmosfera je fantastična i moram reći da je ovaj festival ozbiljna stvar koja iz godine u godinu raste. Lista svjetskih imena koja će nastupiti tokom vikenda mnogo znači za nas i našu državu”, dodao je Borg.

Nakon ovog DJ dvojca oko 23 časa mjesto na bini zauzela je brazilska umjetnica ANNA. Ona je prvi put u jugoistočnoj Evropi i ističe da je oduševljena organizacijom festivala.

“Upravo sam stigla i moram vam reći da je lokacija na kojoj se održava festival zaista odlična. Ova tvrđava daje neku posebnu magiju samom događaju, a ljudi imaju zaista pozitivnu energiju”, naglasila je ANNA.

Brazilska umjetnica je dodala da “Nektar FreshWave” ima tendenciju da izraste u veliki festival koji će s ponosom zauzeti mjesto na svjetskoj mapi muzičkih dešavanja. Brazilska DJ atrakcija ANNA priuštila je publici set koji će se dugo pamtiti u gradu na Vrbasu.

Sjajan izbor traka i specifična vještina miksanja u potpunosti su opravdali visoka očekivanja publike, s obzirom na to da se radi o jednom od najtraženijih tehno performera ovog ljeta. Nakon nje nastupio je čuveni slovenački DJ i producent Umek, a program je završen zajedničkim setom Mladena Tomića i Siniše Tamamovića.

Slovenački DJ i producent Umek pokazao je publici zašto je jedan od najproduktivnijih producenata u regionu čiji setovi već gotovo dvije decenije odzvanjaju najvećim svjetskim festivalima i plesnim podijumima. Svjetski poznati Banjalučani Mladen Tomić i Siniša Tamamović su svom gradu, nakon duže pauze, poklonili nastup koji predstavlja okosnicu elektronske scene u BiH i zajedno sa festivalom čine jaku osnovu za razvoj ove muzičke industrije u BiH. Čikaški “kum hausa”, legendarni Maršal Džeferson nastupio je na “Burn Energy” bini.

Publika je imala priliku da čuje fantastičnu retrospektivu haus hitova koji su obilježili prethodne dvije decenije, majstorski odabranu i pažljivo predstavljenu publici. Džeferson je jedan od začetnika čikaškog hausa, koji se počeo razvijati još krajem osamdesetih godina prošlog vijeka.

Regionalnu podršku dali su Wise D Kobe, Ana Nikolić, Mandarina, Mili Šefić i Danijel Kević. “Jagermaister Massive” binom dominirao je beogradski trojac, Kawiar Mangera, Timbe iz sastava “Bad Copy” i famozni DJ Rahmanee, čiji je drum and bass set opravdao postojanje ove bine, jer je jasno da publika obožava, podržava i želi više izvođača ovog muzičkog pravca.

Jedan od organizatora “FreshWave” festivala Danijel Dakić ističe da će festival tokom vikenda okupiti najveća imena domaće, regionalne i svjetske scene i staviti Banjaluku na svjetsku mapu elektro scene. “

Tri dana zabave, pet bina, 60 izvođača, ne sumnjam da će zabava biti sjajna. ‘Nektar Fresh Wave’ je ime koje se čuje u regionu, ali ja bih volio da nas lokalna zajednica bolje podrži. Vlast u BiH treba da pokaže senzibilitet prema ovakvim događajima. Ovo nije projekat iza kojeg stoje korporacije. Oni nam pomažu, ali to nije dovoljno. Mi sve radimo zahvaljujući sopstvenim snagama”, istakao je Dakić.

Prijatelji festivala su “Banjalučka pivara” i kompanija “M:tel”.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/kultura/poceo-peti-nektar-freshwave-festival-u-banjaluci/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot