Banjalučko studentsko pozorište osvojilo tri nagrade na festivalu “Fedra”

Objavljeno: 22. 7. 2016 u 17:01h

„Banjalučko studentsko pozorište“ na završenom festivalu amaterskih pozorišta „FEDRA“ u Bugojnu, osvojilo je tri nagrade za predstavu „Prljavi veš“.
– Nagrada za najboljeg mladog glumca – Zoran Jelić za ulogu reditelja u predstavi „PRLJAVI VEŠ“.

– Nagrada publike za najbolju predstavu – predstava „PRLJAVI VEŠ“

– Nagrada stručnog žirija „BUGOJANSKA MASKA“ za najbolju predstavu u cjelini – predstava „PRLJAVI VEŠ“ (ova nagrada ravnopravno je dodjeljena i teatru „Total“ iz Viskog za predstavu „Hasanaginica“).

Žiri publike je radio u sljedećem sastavu: Mia Maras, Munevera Beslagić, Edin Korjenić Edo, Vedrana Marinović, Nedim Milanović, Ibrica Čustović, Željko Luleđija, Almir Mujagić i Vlatko Glavaš.

Stručni žiri činili su: Ljiljana Čekić, Sulejman Bosto i Faketa Salihbegović Avdagić.

„Bugojanska maska“ je nema sumnje najveće priznanje koje je za svoj rad dobilo „BANJALUČKO STUDENTSKO POZORIŠTE“ u istoriji dugoj skoro 40 godina.

Sama nagrade u velikoj mjeri podsjeća na pozorišnu masku, ali ona zapravo predstavlja repliku glinenog stupastog idola sa prikazom ljudske ili sunčevog diska, koja je iskopana 1989. godine i koju je pronašao akademik Borivoj Čović, a čiji original se čuva u „Zemaljskom muzeju BiH“.

Predstava „Prljavi veš“ je svoju premijeru imala 3. juna 2016. godine, tako da su ovo prve nagrade. Autor teksta je Bogoljub Đorđović (pseudonim), režiju potpisuje Aleksandar Pejaković, a u njoj igraju: Zoran Jelić, Minja Glišić, Aleksandar Ćurlić, Miljana Orašanin, Slobodan Bobar i Aleksandar Ševo.

Od 2013. godine BSP je u kontinuitetu osvajao nagrade u Bugojnu (2013. – dvije, 2014. – dvije, 2015. – dvije i 2016. – tri) tako da ga i to čini najnagrađivanijim amaterskim pozorištem u periodu od 40. do 44. festivla „FEDRA“.

Izvor: banjalucanke.com

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/kultura/banjalucko-studentsko-pozoriste-osvojilo-tri-nagrade-na-festivalu-fedra/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot